Вторият сезон на „Форт Бояр" ще блесне освен със значително занижената възрастова граница на участниците, и с обезоръжаващия външен вид на повечето от тях. Капитани на два от българските отбори са лошото момче на родното кино Асен Блатечки и моделът със завиден бизнес нюх Румен Георгиев, който през 2005-а добави към колекцията си от титли за красота и „Мистър България". На специална пресконференция вчера bTV представи и останалите авантюристи, решени да спечелят ковчеже със злато от крепостта на мосю Рошел. Седмица преди официалния старт на играта стана ясно, че трима от тях очевидно са избрани на вътрешнокорпоративен принцип, защото са лица на други продукции на Робин Кафалиев.

Атанас Добрев-Наката от комедийното „Аламинут" е лидер в отбор "България 2". Под негова опека се намират актрисата Таня Кожухарова, която всеки петък посреща уикенда по „Без дрехи", и Карина Караньотова - доведената дъщеря на Аня Пенчева, чийто трансфер от "Диема" в bTV я направи водеща на „Глобусът".

Популярното лице в тима на Асен Блатечки е Диана Алексиева, ексводещата на „Българският топ 100", а в този на Румен Георгиев - Петя Григорова от „Бързи пари".

Капитан на третата ни чета срещу сърбите и турците е Вики Терзийска, вокалистката на „Мастило". Тя носи отговорността и за най-младия кандидат за екранна слава - Николай Върбицалиев. 19-годишният ученик вече е бил член на националния отбор по ски и картинг състезател. През 2006 г. Ники става шампион за Югоизточна Европа, а през 2007-а печели "Формула БМВ" в Германия. Средната възраст на останалите „простосмъртни" играчи е 22 г., а професиите им варират от сервитьорка и алпинист, през хостеса, до бояджия и маркетинг директор в рекламна агенция.

Свързващо звено между четирите ни отбора за втора поредна година е Димитър Павлов, а за първи път в продуцентския гръб на продукта се включва медийният бос Мартин Захариев. "Форт Бояр" ще се излъчва всеки понеделник и четвъртък от 20 ч.