Ники Николов е продуцент от "Олд скуул", който години се пържи на огъня "Биг брадър", шоуто на Нова. В началото той беше и гласът, изпращащ съквартирантите в изповедалнята. Посред кастинги и на прага на нов сезон, този път с добавка Family, той даде блиц пред "Стандарт".

- Ники, какви типажи търсите?


- Направихме проучване през фокус групи, за да разберем какъв тип семейства ще бъдат любопитни на зрителите. По принцип обичаме да бъдем изненадвани на кастингите. Тези, които не са гледали или не харесват "Биг брадър", носят друг тип съдържание от това, което сме наблюдавали досега.

Основната цел е да придобием представа за това как един мъж и една жена живеят заедно в българско семейство. След 89-а няма нито сериозен филм или сериал, който задълбочено да разкрива истината по темата. Нямаме създадени модели, на които съзнателно или подсъзнателно да подражаваме.

Знаем абсолютно всичко за турското семейство, но почти нищо за нашенското. Коя е успешната формула за комбинация между определени типове, в която и двамата се чувстват щастливи като хора и успели като личности.

Ще разговаряме с бохеми, които нямат табута, с прясно влюбени, с двойки, които празнуват сребърна сватба, с емигранти, със съпрузи, които са коренно различни като възраст, етнос, доходи, с преминали през тежки кризи, но в крайна сметка останали заедно, с класически патриархални партньори. 

- От чужбина идват ли запитвания за участие?


- Постоянно - най-вече от Испания. Очакваме хора от Англия, Австрия, Щатите, Германия, Франция. Интересно е да сравним западния с българския модел.

- Как ще изглежда Къщата?

- Максимално различно от досега - малък град в големия. Съквартирантите ще бъдат заобиколени от повече от нещата в техния свят - магазини, бар, ресторант, кинозали, детски център, частни учители за децата. Семействата ще получават заплати. Богатите извън "Биг брадър" ще бъдат богати и вътре. Този "Биг брадър" ще се превърне в наръчник за щастлив семеен живот. Самият аз имам нужда от него.

- Колко месеца ще продължи шоуто и какви точно ще са наградите?


- 3 месеца. Освен 200-ата хиляди лева сме предвидили семеен автомобил, джип или ван, не по-евтин от 50 хиляди. Апартаментът ще е поне тристаен в централен и хубав квартал на София.

- Ще влизат ли бивши участници?


- Не. Здравко и Христина няма да участват, за съжаление на всички жълти вестници и сайтове, които постоянно лъжат аудиторията си, Дони и Нети също няма да влязат в Къщата, а Къци Вапцаров на 1 000 000 процента няма да е водещ.

- Защо хората продължават да харесват да надничат в чуждите постели?


- Любопитството е от най-ценните човешки качества, то кара човек да се развива и усъвършенства.