Буйният нрав на Слави Трифонов е станал пословичен. Сам Дългия признава, че има избухлив характер и трудно се владее. Историята още помни как замеряше с пепелници колегите си. 

Последната му жертва била чаровницата Нели Петкова. Слави побеснял, защото периодично закъснявала за репетиции и пробутвала вяли оправдания, пише в. „Галерия". След поредното й закъснение на водещия буквално му паднало пердето, разкрещял се като луд, а колегите й си помислили, че още малко и ще я ошамари. Вбесеният водещ обявил пред всички, че ще я глоби с цяла заплата.

Изтрещяването на Слави едва ли учудва някого, всеки знае за баснословните глоби, които налага на екипа си при най-малката грешка. Странно обаче, че този път гневът му се е излял върху Нели. За двамата се говореше, че имат интимна връзка. Трифонов никога не е крил симпатиите си към нея и винаги я е толерирал повече от Борис Солтарийски, с когото започнаха на „равни начала" в „Шоуто на Слави". Явно обаче отношенията между Слави и Нели са доста охладнели.

Освен това, гологлавият се изнервял от нескопосания начин, по който Нели води "Стани поп фолк звезда". Тя постоянно прави лапсуси и поставя в конфузни ситуации себе си и шоуто. В действителност певицата води доста дървено и в това отношение Борис я превъзхожда в пъти. Той пък, от своя страна, има натрупан опит като водещ на риалити шоуто "Бягство към победата". Тогава на него също му трябваше време да се отчупи и разликата сега се вижда.

Нели обаче явно не е от хората, родени за водещи. Пред камерата тя единствено се кикоти, едва прочита репликите си от аутокюто и когато сбърка... пак започва да се кикоти и превзема. На екрана стои вдървено и мята ръце неориентирано и притеснено. Глупавото й поведение като водеща докарало Слави до отчаяние. Той съжалил, че изобщо му е хрумнала идеята да я прави водеща.

От целия скандал, Борис останал най-доволен, тъй като открай време се дразнел на Нели, задето вниманието било насочено изцяло към нея.