С 20 000 лева си тръгнаха снощи от „Стани богат" Тодор Славков и дъщерята на Жени Живкова - Людмила Стефанова. Вуйчото и племенницата се отказаха на въпроса за 50 000 лева - „Кой султан, пленен от татарина Тимур, според легендите бил поставен от него в златен кафез като трофей?" (Баязид I Светкавицата).

Втори на стола на богатствто снощи се състезава първият братовчед на Тошко - Васил Русев - Чайката.

Той е един от основателите на българската алтернативна група ТЪМНО и мери сили в компанията на своя колега музикант Бичето.

Чайката и Бичето отговаряха на въпроси от типа: „На гърба на кое животно обикновено е изобразявано най-почитаното тракийско божество Херос?", „Кой наш писател нарича себе си „хронист на митологичното село Черказки"?" и „Валутата на коя страна носи името на град, прочул се в борбата й за независимостта в края на XX век?".

Двамата отвориха въпрос за 50 000 лева. Въпрос от област музика - „Кой е композитор на популярното църковно песнопение „Многая лета", изпълнено от Борис Христов", се оказа финален в играта на ъндърграунд музикантите.

Гласовитата съквартирантка Софи Маринова ще тества своята интелигентност тази вечер, подкрепена от близък приятел.

Двамата състезатели ще умуват над: „Кой град има петвековна традиция в търговията с диаманти и е наричан „диамантената столица на света"?", „Каква порода е легендарното куче актьор Рин Тин Тин от 20-те и 30-те години на XX век" и „В коя страна жените за първи път имат право да гласуват през 2006 г.?". Ромската перла ще се препъне на въпрос за 20 000 лева.

Мария Гроздева също ще щурмува „Стани богат", но в петък, заедно с Васил Колев - приятел на семейството на световната шампионка по стрелба.

„Кой град е икономическата столица на Италия?" и „Кой филм започва с цитат от книгата на Еклесиаст, който гласи: „Весели се в младостта си, момко" ?" са някои от питанията, които Ники Кънчев ще отправи към своите гости.