Претенциите на известните личности понякога могат да бъдат наистина странни и да доведат до тиха лудост организаторите на светските събития, които отговарят капризите на звездите да бъдат задоволени. Най-налудничавите прищевки вече са събрани в книгата The Little Red Rider. Ето и някои от тях:

Преди концерт рапърът Еминем смазва гласовите си струни със специално приготвен бульон от кокошка. Изпълнителят дори водел навсякъде със себе си готвач, който да му вари бульона. В гримьорната му задължително трябвало да има огромен монитор и Play Station, баскетболен кош, маса за пинг-понг, запаси от алкохол и диетични закуски.

В списъка с претенции на Уитни Хюстън фигурира много храна: фъстъчено масло, сандвичи, рачешки крачета, ориз със скариди, говеждо и палачинки със сладко. Гласовитата певица имала огромен апетит, който се изострял в напрегнати моменти.

Мадона се слави като една от най-капризните звезди. Тя никога не влиза в гримьорна без вана, а във всяка вана, в която благоволява да натопи малкия пръст на ръката или на крака си, е задължително да има вода, заредена с енергия според принципите на Кабала.

Рапърът Пи Диди също е готов всеки момент и във всяка точка от земното кълбо да развее своя "свещен" списък. В него ясно и отчетливо е написано: 204 хавлийки, 20 сапуна, доволно количество скъп алкохол, магнетофон, букет от бели цветя, сирене чедър, чипс със сметана и брониран Майбах.

Поп дивата Бионсе пие само напитки на „Пепси", чай с мед и билкови екстракти. Тя сяда единствено върху двуместен диван, а температурата в помещението, в което се намира той, трябва да бъде точно 26 градуса. Звездата абсолютно забранява в радиус от почти километър около нея да има каквито и да било сладкиши.

Джанет Джаксън е значително по-сдържана в изискванията си. По време на снимки за предаването Top Of The Pops сестрата на Джако е поискала 20 черни кърпи, 20 свещи и соево мляко с ванилова есенция.

Злите езици говорят, че Марая Кери отказва да излезе от автомобила си и дори е готова да нощува в него, ако огромните легла в хотела й не са застлани с червена кувертюра и ако около тях няма подредени десетки свещници с ароматни свещи. Дори и най-незначителното неизпълнение на капризите й е достатъчно да я накара с целия си екип да напусне който и да е петзвезден хотел по света.

На фона на всички капризни звезди сър Елтън Джон е доста непретенциозен. За да бъде доволен музикантът, са нужни само цветя (но без хризантеми), свежи плодове, безалкохолни напитки и чай, големи зелени растения и гигантски диван.

Бритни Спиърс обикновено запазва седем допълнителни апартамента за обкръжението си. В гримьорната й трябва да я чакат пакет царевичен чипс "Доритос" и дъвчащи бонбони.

Рики Мартин пък държи на сцената да има оранжево осветление, но в точно определен нюанс, който да създава илюзията, че е с по-тъмен тен.

Ексцентричният Мерилин Менсън е направо безумен в мераците си: той изисква в гримьорната му да има котешка тоалетна, но не за котката му, а за него - в случай че му дотрябва.

Най-лесно се угажда на актрисата Джулия Робъртс. На нея не й е нужно нищо друго, освен прясно мляко.

източник: bliasak.bg