Новият сезон на Биг Брадър ще бъде най-строго контролираният от всички досега.

В къщата ще има деца, но те няма да участват в мисиите. Това стана ясно вчера от думите на продуцентите на шоуто пред Kомисията по гражданско общество и медиите в парламента.

Организаторите потвърдиха, че присъствието на децата в къщата заради фемили формата ще е максимално изчистено, а малолетните максимално защитени. Всеки ден децата ще бъдат извеждани от къщата, за да посещават специална стая за обучение.

В семейния формат няма да има денонощен канал за излъчването на Биг Брадър, а в тв ефира няма да има кадри, които ще уронват престижа на децата. Депутатите изразиха съмнение, че присъствието на малолетни може да предизвика педофилски интерес, но от Нова телевизия се ангажираха със строг контрол върху това, което се излъчва. 

С риалити шоуто ще се занимават психолози, социолози и сексолози, които ще следят за развитието на формата, разказаха продуцентите. Въпреки всички изтъкнати доводи обаче, Националната мрежа за децата отново се обяви категорично против присъствието на малолетни в Биг Брадър, с мотива, че е противозаконно. 

Източник: "Монитор"