Тихомир Георгиев, по-известен като Тишо от "Биг брадър", е роден на 17 април 1973 г. в София. След края на риалитито животът му се промени напълно - първо се обясни публично в любов на тв водещата Венета Райкова, след което двамата се ожениха.

Той разви успешно индийския си ресторант "Тадж Махал", чиято традиция продължава вече 7 години, а от съвсем скоро е и щастлив баща на малкия Патрик...

Пред репортер на вестник "ШОУ" Тихомир Георгиев даде първото си истинско и повече от откровено интервю до момента.

- Как се стигна до брака ви с ефектната тв водеща Венета Райкова?

- Предложих й брак навръх рождения й ден - на 2 май. Бяха минали точно четири месеца от първата ни среща. Беше ме поканила да празнуваме двамата на Златни пясъци и се бяхме настанили в един много хубав апартамент с изглед към морето. Бях влязъл да си взема душ след пътуването, Венета предложи да ми подреди дрехите в гардероба, а аз й извиках да не ми пипа куфара! Не исках да намери годежния пръстен, който бях скрил там, и извиках с всичка сила: "Не"! Тя се стресна, но изобщо не подозираше каква изненада съм й подготвил. Вече бях осъзнал, че тя е жената на моя живот, и бях сигурен, че ще приеме предложението ми.

- Знаете как е в България - веднага, след като се оженихте с Венета Райкова, мнозина заподозряха, че връзката ви едва ли не е с чисто рекламна цел. Тогава и двете предавания - "Биг брадър" и "Горещо", вървяха в ефира на Нова телевизия. Как гледате на това?

- Фактът, че сме 5 години заедно, доказва, че не е пиар. За първи път я видях на 27 декември при излизането ми от къщата на "Биг брадър", Ники Кънчев я беше поканил да ми задава въпроси, но тя в ефир отказа и го остави той да ме пита. Много по-късно, когато вече бяхме заедно, Венета ми показа въпросите, които са й дали продуцентите да ми задава, но тя не участва в нагласени неща и така им провали замисъла.

Въпросите бяха гадни и чест й прави, че не влезе в този сценарий. Първата ни среща беше на 31 декември 2004 г. и заедно посрещнахме новата 2005 г. в моя ресторант "Тадж Махал". Влюбих се в нея от пръв поглед, а преди това, докато участвах в "Биг брадър", просто съм казвал, че имам симпатии и я харесвам като жена, но влюбването е по-сериозно нещо.

- А как оценявате участието на съпругата си във "VIP Brother"? Мнозина го определят като провал, след като тя беше изгонена с рекордно висок резултат?! Верните й фенове обаче не я изоставиха...

- Не мисля, че е било грешка. Моят съвет към Венета преди влизането беше да се забавлява и усмихва един месец, и да гледа на това участие като на ваканция. Но тя не е човек, който би премълчал неща, които я дразнят или притесняват, и на доста хора им се наложи да чуят истината за себе си. Венета е прям човек с принципи и точно това верните й зрители харесват в нея.

- Тогава бяхте казал, че отношението към Венета е тенденциозно и в полза на Катето Евро. В този смисъл не попадна ли в същия капан и Росица Новева, която бе изкарана най-голямата алкохоличка в шоуто?!

- Продуцентите на "Биг брадър" винаги са имали специално отношение към хора, които работят в тяхната фирма. А след края на шоуто Азис и Катето Евро започнаха собствено шоу със същите хора. Не знам на какво се дължи тенденциозното отношение към Венета на тези продуценти, но е факт, че то продължава и до днес в повечето им предавания. Спомнете си грубите намеци на Ники Кънчев по време на "ВИП брадър 3", относно въображаема сексуална връзка между съпругата ми и Тодор Славков. Тогава самият той дори отрече това категорично.

Но знаем, че една лъжа, повторена многократно, накрая се превръща в истина. Кънчев дори ме призова да не гледам сезона и си позволи да постави името на жена ми и френска любов в едно изречение. Може би бе забравил как няколко дни преди това ми звънеше по телефона, за да ми иска 2000 лв. за някакво спонсорство лично за него, което аз отказах. А може би помнеше много добре и това беше личното му отмъщение към мен. С това коментарът ми за хора с дребни душици приключва. Най-учудващото е как Нова телевизия позволява най-популярната й водеща да бъде системно оплювана, при това от колеги!

- Какъв баща е Тихомир Георгиев? Знаем, че Патрик, откакто се е родил, е ваша най-голяма слабост.

- Имам самочувствието, че съм добър баща, старая се да отделям колкото се може повече време на сина ми. Той е най-хубавото нещо в живота ми, най-усмихнатото и щастливо дете. С гледането на Патрик се справяме сами. Моята майка, за жалост, почина преди три години.

Казвам това, защото ми омръзна да чета, че Венета не давала детето на майка ми. Майката на Венета е заета, работеща жена. Когато Венета е на снимки, го гледам аз, а през останалото време си го гледа тя. Хубавото е, че и двамата нямаме фиксирано работно време и нямаме проблем с организацията.

- Добра майка ли е Венета Райкова - всички знаем колко много тя искаше да има бебе и с каква тръпка очакваше този момент?

- Венета е невероятна майка. Тя подходи към майчинството изключително сериозно. Още докато беше бременна, изчете всички важни за отглеждането на детето книги. В момента дори приятелки с по-малки бебета я търсят за съвети. Докато беше бременна, не си е позволила да изпие нито капка алкохол или да пуши, дори не понасяше места, където се пуши. Дава всичко от себе си, за да се чувства Патрик добре. Откакто е родила, не е излизала нито една вечер, приспива детето и се грижи за дома ни.

Въпреки че много я беше страх от болката при раждането, роди по естествен начин, а не секцио, защото не искаше да се намесва в съдбата на детето, като избира дата и час на операцията. По време на раждането се държа много геройски и после лекарите я похвалиха.

- А каква всъщност е истината около молбата за развод, която подадохте преди Патрик да се появи на бял свят? Нерви ли бяха в основата на тази крачка или може би недостатъчна увереност? В интервю тогава Венета сподели: "Още не мога да осъзная факта, че Тихомир подаде молба за развод. Мъчно ми е, защото много го обичам." А малко след това самият вие казахте, че сте й поискал прошка, защото сте осъзнал, че всъщност много я обичате.

- Причината е, че по това време все още напасвахме характерите си един към друг и често се карахме за дребни неща. Изкарахме цяло лято разделени, а когато се събрахме, никой не е искал прошка от другия,
просто осъзнахме, че не можем един без друг.

- Вашият ресторант "Тадж Махал" напоследък се радва на голяма посещаемост. Как успяхте да го направите толкова предпочитан ресторант?

- "Тадж Махал" съществува вече 7 години и успя да се наложи като марка. Както, когато кажеш безалкохолно, всеки се сеща за Кока-Кола, така всеки знае, че мястото за индийска кухня в София е ресторант "Тадж Махал".

Тайната на успеха е никога да не се отстъпва от качеството. Смея да твърдя, че разлика между това да ядеш индийска храна в Индия и в ресторант "Тадж Махал" в момента няма. Гаранция за това дават двамата индийски готвачи, които са работили в топресторанти в Делхи и Дубай. Оригиналният вкус се дължи и на това, че всички подправки доставяме директно от Индия. През лятото вкарахме доста пари в обновяването на интериора, но инвестицията си заслужаваше!

Никога не е имало период на криза за нас! Редовните ни посетители могат да го потвърдят. А това са всички холивудски звезди, които идват да снимат в България - от Колин Фарел, Хилари Суонк, Скарлет Йохансон, Стивън Болдуин, Уесли Снайпс, Дани Глоувър до световноизвестния шахматист Вишванатан Ананд. Те вечерят в основния салон заедно с останалите ни клиенти, без да проявяват претенции и капризи. Лъжливият слух, че ще затваряме ресторанта, беше пуснат от наши "доброжелатели" и не отговаря на истината.

- Още ли живеете в апартамента на Венета, който тя си купи, след като спечели от игрите "Сделка или не" и "Стани богат"? Може би това беше един заслужен подарък на съдбата...

- Да, много се радвам, че тя имаше такъв късмет.

- Как гледате на всичките тези клюки и слухове, които се появяват във виртуалното пространство или пресата? Неведнъж са ви разделяли, скарвали или пък че някой изневерява на другия...

- Пет години сме заедно с жена ми и за този период нито един от двамата не е изневерил. Нещото, което аз не бих й простил, както и тя на мен, е изневярата.

- Кое е най-абсурдното нещо, което сте прочел за себе си или семейството си?

- Най-абсурдното нещо е, че детето е заченато ин витро. От момента, в който взехме решение да си направим бебе, до момента, в който Венета забременя, минаха три месеца.

Едно интервю на Анелия ПОПОВА