На сцената Милко е преживял какво ли не - от струтване на пода под краката му до мощен токов удар. 

За фолк изпълнител, Милко Калайджиев е рядко словоохотлив. Изповедите не го плашат. Дори са му страст. Ето какво сподели певецът наскоро.

"Това беше преди доста време. Тогава свирихме в Маджарово. Спомням си, че беше на Нова година и ситуацията беше страшно конфузна. Никой не очакваше подобно нещо. Както свирехме, сцената пропадна и се озовахме в мазето. Mакар че беше височко, слава Богу, нямаше ударени и ранени хора, само ожулени глезени и колена", откровено споделя фолк императорът и признава, че случката е един от големите гафове в кариерата му.

Друг гаф, за който Милко с охота разказва, е когато на сцената го ударил ток. "С китарата доближих микрофона и започнах да пея. Изведнъж така ме удари ток, че изгоряха бушоните," спомня си Милко. След токовия шамар известно време той ходел със солидно главоболие, но е благодарен, че се е разминал само с толкова.


Фолк симпатягата, който се смята за откривател на Преслава и Джена, споделя, че като намери някое добре пеещо момиче, се съветва първо с жена си. "Те всичките израснаха покрай нея. Не че тя е много по-голяма. Но ме съветва - това момиче няма потенциал, на онова му трябва еди-какво си. И аз винаги я слушам." - казва певецът. Той чистосърдечно признава, че не иска неговите близнаци да се занимават с музика. Дори да свирят на какъвто и да е инструмент.

Източник: в. "Монитор"