Известният фен на ПФК ЦСКА Явор Блъсков ще съди председателя на надзорния съвет на "червените" Александър Томов. Още утре (25 юни) адвокатите на Блъсков завеждат дело в градския съд в София, а искът е за 310 000 лева. Фенът претендира за обезщетение за нанесени психични разстройства от страна на Томов вследствие на това, че ЦСКА остана без лиценз и няма да играе в Шампионската лига.
Явор Блъсков е с извадено медицинско от областния диспансер за психични заболявания - ОДПЗС Русе. Крайната оценка при психиатричното и психологичното изследване е, че пациентът има разстройство в адаптацията и смесена тревожно-депресивна реакция.    
Подписите под документа от три страници са на управителя на ОДПЗС Русе д-р Теменужка Матева Дечкова-Новакова (психиатър) и на началничката на отделение д-р Николина Станчева Ангелова-Барболова (психиатър и съдебен психиатър). Блъсков си направил прегледа, защото след проблемите в ЦСКА изпаднал в стрес, загубвал ориентация и имал чувство за безпомощност. При прегледа е установено, че психичното състояние на пациента е напрегнато и тревожно, с леко изразена дистимия и хипобулия, а мисловният процес е забавен. Освен това има разстройство в адаптацията и реакции на скръб. "Завеждам дело срещу Александър Томов, защото в качеството си на ръководител е отговорен за случващото се в ЦСКА и причиненото страдание, както на мен, така и на други хора. Искът е за 310 000 лева - по 10 000 лева на шампионска титла, заяви за БТА Явор Блъсков. Ако спечеля делото, то ще осигуря едномесечна безплатна кухня за футболистите на ЦСКА", каза още Блъсков.