Тони Димитрова: Човекът-глас е измамник, дължи ни извинение

24 февруари 2009 | 10:18
Прочетена
15799
 

 - Тони, твоите по-млади колеги обявиха война на Краси Аврамов в интернет. Ти гледа ли финала на "Евровизия", как ще го коментираш?  

- Специално се обадих на Драго Драганов да ми каже кога е, та бях подготвена зрителка. Вкъщи го гледах, но видях, че в залата са мои колеги като Йорданка Христова, Етиен Леви, Елица и Стоян, но аз не бях. По-голяма лъжа не съм виждала и чувала от така самонареклия се Човека глас. През годините много хора се върнаха отнякъде и се опитаха да ни излъжат. Потресена съм от нахалството и наглостта на неговата самоизмислица. Той призова правителството да го подкрепи, а той самият не се подкрепи. Беквокалистките изпяха песента, доколкото могат, а те бяха по-гласовити от него. На начинаещите малки деца по конкурсите им е позволено да изфалшивят от вълнение, от липса на опит, но на него как да му го простим? През цялото време той пя различна песен - съвсем друга, не можа да се намери. Единственото шоу бяха кокилите, но това не прави песента, за жалост; а сеира отзад.

- Лили Иванова и повечето ти други певци казват, че не вярват на вота. Какво трябва да се направи, според теб?

- Прави са. Много уважавам БНТ, но ако телевизията има възможност, трябва да анулира тоя конкурс. Всички видяха, че някой нещо е направил - жестока манипулация. 55 процента е абсурд! Язък за всички колеги, които бяха хвърлили труд, а той беше най-зле от всички. За другите нищо лошо не мога да кажа. Вечерта се обадих на Дани Милев и му го казах, че песента му ще си е хубава и след тоя конкурс. Ако се засечем на участие, даже ще го почерпя за тая песен. И на Мариана се обадих да я поздравя.

- Краси казва, че има големи успехи в Америка. Ти самата наскоро се върна от турне в Канада. Имаш ли такива наблюдения?

-10 години съм в тоя бизнес, такава наглост не съм виждала. Откакто се върнах от Канада, чета постоянно за огромните му успехи в САЩ. Как ги е постигнал - насън ли? Брад Пит му бил приятел - глупости. За много прости ли ни има? Постои зад океана и почва да раздува лъжи. Не може един нормален човек, при наличието на певци като Васил Найденов, Орлин Горанов, Данчо Караджов, Наско от Б.Т.Р., Георги Христов, Веселин Маринов, да се кръсти Човека глас - трябва да си голям гьонсурат.

- ???

- Да го намери в речника на чуждите думи и да разбере какъв е. Жалко, че ще отиде в Москва, ще застане зад името България и ще я посрами. Не може да пее, а отива там да троши глави с пеене. Ще направи за смях себе си, но това не е най-лошото. По-лошото е, че ще направи за смях и България. Ако го позволим, това ще е поредното премълчаване.

- Досега винаги е имало скандали на "Евровизия", но за първи път така цялата гилдия се обединява срещу победителя.

- За мен е измамник, не е победител. Гилдията може да има всякакви разногласия, но не е от глухи хора. Нека да ми докаже обратното, аз ще му се извиня. Но няма как да стане. От гилдията няма нормален човек, който да е съгласен от него. Тая броня, с която пя, трябва да си я носи непрекъснато - и тук ще му трябва, но и в Москва. Със сигурност ще го замерват отсега нататък.

- Вие дебютирахте горе-долу по едно и също време - в края на 90-те. Имаш ли спомени за кариерата му отпреди да отиде в Америка?

- Помня някакъв концерт с автомати, дето се надвиквал с тях. Даже нов стил създал - попера! Значи всички други сме гола вода. Да си вземе поперата... няма да продължа по-нататък. Нямам думи. Бил тенор алтино - пълен фалцет.

- Добре, нали всички видяха на полуфинала изпълнението му. Защо чак сега се реагира? Не вярвахте, че ще го изберат?

- Не съм гледала полуфинала, не бях в България. Не знаех, че е такова плачевно положението. В две предавания го гледах Краси и никъде не пя на живо. И при Азис беше на пълен плейбек. Виках си: пич, как ще изкараш финала така? Аврамов дължи огромно извинение на нацията. Ако има гордост и достойнство, трябва да се откаже, неговите възможности са ужасяващо скромни. От това съжаление и от тия компромиси ми дойде до гуша. Затова имам позиция, защото не може със съжаление да се допуска с лека ръка някой като него да представя България. Такива колкото искаш.

- Ще си хвърлиш ли телевизора, както каза Миро, коментирайки скандала?

- Миро хич да не си хвърля телевизора, ще му трябва и за други предавания. Като сме единни, да сме единни. Трябва да се анулира конкурсът. Това е най-разумното. И в БНТ съм сигурна, че са стъписани, както всички колеги. Не изненадани, а стъписани. И аз бях така. Гладех. Като го обявиха, седнах на дивана и се хванах за главата. Казва, че това бил вотът на народната любов. Защо тогава народната любов си тръгна от залата? Не я е заслужил и за секунда, така че да не си я присвоява. Който си прави майтап с публиката, един ден ще си пати - ще му излезе през носа.

- Защо можещите певци, които изреди, не участват в този конкурс?

- В първите издания още не беше уточнено за възрастовите граници. Даже аз като се явих преди 2 години, беше и Марги Хранова, но почнаха да насаждат, че "Евровизия" е за по-младите. Не знам по каква причина не се явяват зрелите певци, може би се възприе да е до към 30 години. Нямам намерение да се явявам повече. Явих се заради колегите ми от група "Горещ пясък", по тяхна молба. Никога не е било обаче най-слабият да спечели. Миналата година веднага наплюха "Дийп зоун", а песента им си беше супер мелодична. Такива лоши песни минаха на големия финал в Белград, че на техния фон нашата си беше много добра. Спомням си и скандала с група "Каффе", на първата "Евровизия".

Не мога да кажа какво стана, но Орлин Павлов е страхотен певец, това никой не може да го отрече, докато за Краси Аврамов не мога да кажа същото. Ако той отиде в Москва, догодина ще се явят 5 души, никой няма да иска да участва. Сега БНТ се бяха постарали, шоуто беше много готино, Драго и Нели се справиха много добре, "Ритон" бяха прекрасни, но беше съсипано от Човека скимтеж. Само да не ми излиза с номера, че му завиждат колегите. Да намери по-правдоподобно оправдание, че ще стане още по-смешен.

- Кой беше твоят фаворит?

- Имам няколко фаворита, без да ги класирам - на Мариана Попова песента, за Дани Милев вече казах. Лейди Би и Любо Савов от "Дийп зоун" също добре си защитиха песента, нищо че леко напомняше на известен хит. На Поли е хубава песента, а приликата с тази на Дима Билан не дразни толкова. Стефан Добрев като го слушах, затворих очи и все едно пееше Елтън Джон. Много малко бяха безличните.

Източник: в. "Телеграф"


Свързани новини

Коментари

лина
10 август 2010 | 16:23

браво уууууууу

жани
10 август 2010 | 16:22

и аз

тита
10 август 2010 | 16:22

и аз с уууууу

жьи
10 август 2010 | 16:21

да съгласна съм с ууу

yyy
10 август 2010 | 16:19

само се пр на важни тя поне има красив глас и е страхотен човек заразлика от някои хора тъйче млъкнете

heath
10 март 2009 | 17:23

BALKANSKI SINDROM

GLEDA KONZERT PO BTV
02 март 2009 | 12:54

toni KAKAV GLAS KAKVA VIZIA

Косьо
02 март 2009 | 23:15

…Вече на нищо не се очудвам!….То какво ли ни е наред, та и пеенето…този човек-скимтеж си е въобразил, че е Карузо…и не е голяма беда, че не може да пее, а когато се опитва е фалшиво…бедата е - че този завършен егоист няма зачатък на достойнство и чест….макар, че това днес са “мръсни” думи….каквито ни политиците - такива ни и певците….

Елеонора
28 февруари 2009 | 21:08

Жалко за Тони Димитрова! Харесвах я, но буквално ми се срина пред очите с това интервю. Жалко за нейните песни. Защото ето я тук плюе, но къде беше да дойде очи в очи да му каже позицията си онази вечер в Бъди звезда. То е ясно кой е всъщност е гьонсурата! Опитахте се да го пречупите, да го смачкате, но Краси е талант , силен и истински и не го е страх от вас!!! Успех Краси!!! Бог да е с теб!!!

kate
28 февруари 2009 | 17:27

Как не ви е срам всички от така наречената гилдия,които се нахвърлихте като вълци върху един много по-кадърен от вас изпълнител? С какво право го съдите? Нима вие имате кой знае какви певчески умения? Кой ви каза,че вие сте по-добри от Краси Аврамов,че да го съдите така? Погледнете се и се засрамете. Това,което правите е подло и долно. Пролича си колко сте злобни и колко отчаяни сте в опитите си да се покажете като големи "специалисти". Вие никога няма да можете да се сравните с Краси, защото той е много повече от вас - не само като изпълнител, но и като човек. Пък и се замислете кой от вас е идеален и никога не е пял фалшиво пред публика! Аз мога да ви отговоря веднага - никой. Нямате право да критикувате песента на Краси,защото тя е уникална, а не като вашите сладникави песнички,които се слушат само в България. Хората на запад не са глупаци и не дават награди на некадърни хора, нито пък включват песните на такива в компакт дискове с компилации, още по-малко в такива , в които участват имена като Хосе Карерас. Вашите песни никога няма да бъдат част от такива. Разбирам,че това не ви харесва,но е самата истина. Така,че млъкнете най-после и оставете човека на мира. Би трябвало да отидете при него и да му се извините. Жалки сте! Много жалки!!!

heath
27 февруари 2009 | 15:13

PREDI VREME ELTON JON KASA 4E MADONA NE MOGE DA PEE. SLED TOVA I IZPRATI PODARAK ZA IZVINENIE.

Емил
27 февруари 2009 | 12:41

Тони Димитрова се мисли наистина за голяма певица. Не мога да кажа, че съм капацитет, но мога да различа нещо, което е добро. Именно такава е и песента на Краси. Нещо, което звучи добре като цяло. Определено е различен. Това явно плаши нашите “величия”. От изброените от Тони - Орлин Горанов, Васил Найденов, Наско от Б.Т.Р. - наистина са добри, другите са посредствени. Данчо Караджов стана и той “велик” от момента, в който Щурците спряха да пеят. Случайно се загледах в концерт на Тони Димитрова. Ако не бе поканила гости изпълнители, особено “Тоника” целия концерт щеше да звучи еднообразно. Чуеш ли първата песен все едно си чул всички. Да, гласът и е нестандартен, но толкова си може жената. За това не смятам, че е редно именно тя да критикува. Що се отнася до глас и пеене украйнката Руслана също не притежава невероятни гласови данни, но това не и попречи да спечели Евровизия. Краси е различен. Надявам се това да му даде повече шанс на конкурса. Пожелавам му успех!

АнтиКУЛТУРТРЕГЕР
27 февруари 2009 | 03:59

Аз не съм човека с "музикалното ухо", който ЕДИНСТВЕНО има право да слуша и оценява песните за Евровизия. Аз гледах предаването и мога да кажа, че до десетата песен се бях отчаял. Включително от визията и представянето на основен опонент на Кр. Аврамов: дама с оскъдно (и грозно) облекло (от плажа през 70-те), което в момента подхожда повече на момиче край магистралата но не и на претендент за първо място. Представянето на Красимир Аврамов на вътрешния конкурс на Евровизия е като при Самуиловите войни: от стоте участника само той има едно око. Нека не му го изваждат хора (културтрегери със съмнително придобита бивша (соц), никаква настояща и бъдеща репутация), чиито предшественици преди десетилетия оплюха вота на зрителите за "Моя страна" на Емил Димитров, която и в момента е неофициален химн на България.

nina
27 февруари 2009 | 03:59

vs. sa xodili na konkyrsi.Edno vreme gildiata opredelia6e koi da spe4eli .sega nie KRASI napravi nai originalnata pesen.

Борето
26 февруари 2009 | 10:16

ЕЙ, Тони Морето, май ти си голям "гьосурат", щом не познамваш поне близката история на попмузиката у нас. Човека-глас го кръстиха българските слушатели. А на цялата гилдия май не и стиска да направи нещо ново и оригинално, като тази песен, която плюете. А някой от вас, "звездите", може ли да я изпълни? Казват, че в Ада приказана на българите няма дявол, защото ние не търпим някой да изплува нагоре и го дърпаме обратно вътре!

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Лияна с нова еротична снимка

Всичките й дрехи купувани от сексшоп

Мъжемелачка скандализира Дубай

Местни подадоха сигнал срещу Асдис Ран

Николета се отърка в цветнокож

Плеймейтката огря и на баскетболния терен

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Нова мъка сполетя Дивна

След тежката катастрофа преди години

Саня Борисова крие младо гадже

Бившата на Ники Илиев разцъфна след раздялата

Ники Кънчев отново потъна в траур

Водещитя на "ВИП Брадър" губи пореден приятел

Майката на новата Мис България хич не е случайна

Родителката на Сара е вдъхновение за световно име

Поли Генова кръсти с 2 имена бебе №2

Певицата роди днес и показа бебето

Курбан в храма на Ванга спасява Володя Стоянов

От ВМА не дават информация за състоянието му

Водеща на bTV роди син в деня на изборите

Това е първото дете на Алекс Кръстева

Мани: Майка ми нареди да се самоубия

Шокиращи разкрития за тежкото й детство

Ето с коя от Игрите живее Вальо

Не спечелих предаването, но спечелих теб, разкри той за първи път

Ето ги трите деца на Денис Топал

Влади Михайлов изненада панела и зрителите в "Маскираният певец"

Мани след излизането: Стратимир е лицемер

Бургазлийката си увеличава гърдите през януари

Майката на Мария с 30-годишно гадже

Мама Данче заживя с младото лъвче

Тита показа сестра си

Певицата рядко разкрива семейството си

Сашка Васева живна, качи 11 кг.

Операцията за махането на тумора ще е в началото на декември

Джулиана Гани реве: Искам си детето, институциите не ми помагат

Риалити звездата може да прегърне Давид едва след развода през февруари 2022-а

Тв и Риалити

Симеон от Игрите говори като Божинката

Неделчо се сравни с Джон Сноу

Дара в топла връзка с родопски баби

Снабдяват певицата с билки

Оперираха спешно Прея

Всичко минало успешно

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Мъжът на Сашка Васева не познава сина си

Христо е виждал младия мъж само два пъти в живота си

Рут Колева скочи срещу Черния петък

Певицата показа гробище на дрехи

Юлиян съди "Игри на волята", че не спечели

Вотът е манипулиран, категоричен е Златев, който иска 200 000 лева

Виж още от Издънки

Култура

Fashionista

Спринцовки и бурки на модно ревю

Митко Дамов с нощно ревю в Ботаническата градина

Лейди Гага ослепителна на премиерата на "Домът на Гучи" (Видео)

Филъмт разказва за шокиращата история на модната империя

Българка отново дефилира на ревю на Chanel

Белослава Хинова представи по-рано колекциите на Dior и Yohji Yamamoto в Париж

Виж още от Fashionista
Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.