Алесандра Амброзио е един от най-търсените модели в съвременната модна индустрия, "ангел" на Victoria's Secret и лице на много други брендове. През април м.г. Алесандра роди дъщеря и само за три месеца успя да си върне стройното си тяло и взе участие в поредното модно шоу на Victoria's Secret.

Супермоделът Хайди Клум едва ли се нуждае от представяне - също лице на Victoria's Secret и водеща на популярното реалити шоу Project Runway, Хайди с право може да се нарече "майка героиня" на съвременния моден бизнес. Засега тя е единственият модел, който може да се гордее с четирите си деца, последното от които се роди преди дни.


Едно друго красиво лице, което от известно време не се появява в публичното пространство - Кристи Търлингтън, печели международна известност от рекламите на Calvin Klein, а сега се радва на майчинството с двете си деца - дъщерята Грейс и сина Фин. Британският супермодел Кейт Мос за своята дълга кариера се е снимала в безброй реклами и е била на корицата на повече от 300 списания. През септември 2002 г. Мос стана майка на момиченце - Лила Грейс, чийто баща е издателят на  Dazed and Confused Джеферсън Хек. Говори се, че супермоделът е бременна за втори път, но тя още не е потвърдила новината...

Руската красавица Наталия Водянова, която заема седмото място сред най-високоплатените модели според сп. Forbes, успява не само да се снима за рекламни кампании и да излиза на подиума, но и да възпитава двамата си синове - Лукас Александър и Виктор, и дъщеря си Нева. Датският супермодел Хелена Кристенсен също е била един от "ангелите" на Victoria's Secret, както и известно лице от музикални клипове.

Днес обаче Хелена е далеч от подиума и нощния живот, и възпитава десетгодишния си син. Австралийският модел Ел Макферсън, която бе наречена "Тялото" заради завидните си пропорции, също се е отдала на възпитанието на двамата си синове - 11-годишния Арпад Флин Александър Бюсон и 6-годишния Аурелиус Андреа Бюсон. Особена пикантност на ситуацията придава фактът, че бившият приятел на модела и баща на децата й, френският милионер Арпад Бюсон, от известно време е сгоден за холивудската актриса Ума Търман.

Синди Кроуфърд със своята знаменита бенка над устната е украсявала кориците на практически всички модни списания по света. Завинаги напуснала подиума, днес Синди се занимава единствено с отглеждането на сина и дъщеря си, заедно със съпруга си, бившия манекен Ранди Гербер. Оттегли се окончателно от подиума и русокосата нимфа Клаудия Шифър. Тя се радва единствено на компанията на двете си деца от продуцента Матю Вон - 6-годишния син и 4-годишната си дъщеря.