Обраслото с гъста брада лице на Дейвид Бекъм не дава мира на английските медии. След като миналата седмица "Дейли Мейл" пръв пусна материал за най-забележителните косматковци в световния футбол, сега същото стори и "Сън". Но за българския читател Бекс едва ли е толкова ннтересен, колкото нашият герой от САЩ'94 Трифон Иванов. 

Легендарният защитник Трифон Иванов, който се окичи с бронз на световното преди 15 години, беше истинско страшилище за противниковите нападатели. Железният Туньо стряскаше съперника не само със своите умения в отбрана, но и с външния си вид.

Заради това неслучайно "Сън" му отрежда 4-о място в своята класация за 10-те най-забележителни бради във футбола. "Българският вълк хвана окото на световното първенство през 1994 година благодарение на брадясалото си лице и смешната си прическа. Халфът (б.р. тук колегите от "Сън" очевидно са сгрешили поста на Иванов) обаче не се шегуваше на терена и помогна на националния си отбор да завърши на напълно заслуженото четвърто място в турнира", отбелязва таблоидът.

Номер 1 в класацията на "Сън" е друг бранител - американецът Алекси Лалас, чиято дълга рижа коса на фитилчета и козя брадичка без съмнение са направили впечатление на всеки футболен запалянко.

       

Ето ги и другите отличници на "Сън":

2. Абел Шавиер

         

3. Джордж Бест

       

5. Джибрил Сисе

         

6. Джими Хил

       

7. Сократес

      

          

8. Франк Лампард-старши

        

9. Габриел Батистута

        

10. Стивън Пресли

        

източник: