- Г-н Тупарев, избрахте ли вече каква кола ще кара семейството победител в "Биг брадър 5"? А апартаментът, който ще им подарите?

- Все още търсим подходящо жилище, но ще бъде в централен квартал на София, ще има поне 2 спални и хол, и със сигурност - издаден Акт 16 (смее се). Колата ще е скъпа, над 15 000-18 000 лв. Няма да пестим пари.

- Има ли още хора, които искат да живеят в къща с непознати и всички да им виждат бельото - и в пряк, и в преносен смисъл?

- В Англия съвсем скоро започна 12-ия сезон на "Биг брадър"! Няма да скрия, че решението ни да правим "Биг брадър фемили" с цели семейства дойде като резултат от влиянието на турските семейни тв саги върху българския зрител. В "Биг брадър" тази година ще търсим смисъла на брака, на това да живееш заедно с някого. Искаме да покажем какво се губи и какво се печели от едно такова съжителство.

- Какви участници търсите?

- Знам, че има много варианти на семейства - има такива, които са заедно само заради децата. Или жената е по-голяма с 10-15 години от съпруга си и въпреки това се разбират перфектно. Или пък съпругата е по-богатата, по-успешната... Аз смятам, че обществото напоследък е тръгнало в лоша посока заради еманципацията. Жената започна да изземва функциите на мъжа, получава повече пари от него, а прехвърля гледането на децата на съпруга си.

- Това лошо ли е?

- Това е едната теза, но нека да предизвикаме диспут! Ето, потърси ни и чужденец, който живее тук и си гледа сам детето, защото жена му е в затвора. Той смята, че нямало как да го вземем. Ами да каже, че наистина иска да участва, пък ние ще се опитаме да уредим жена му в ... домашен отпуск например.

- Ще дойдат ли хора, които живеят в чужбина?

- Засега искат да се включат българи предимно от Испания. А гурбетът е друга тема, за която си заслужава да се говори. Хората заминават в чужбина обикновено за да се благоустроят. А ето нашата награда е 200 000 лв., кола и апартамент. И ако знаят, че имат голям шанс да ги получат, защо да не се върнат тук за 3 месеца?! Още повече, че понякога двойките се разделят и за чужбина заминава само единият. А "Биг брадър" дава възможност да останат заедно, и то на топло, като се борят с още 8-9 семейства за голямата награда. Със сигурност за всяко семейство ще има изгода.

- Но ако навън взимат 2000 лв. заплата, как ще си позволят да живеят 3 месеца в къщата?

- Ще компенсираме участниците добре.

- А предвиждате ли стая за секс? Може да не се притесняват от камерите, но наоколо ще щъкат още поне 10 души.

- Ще има специална стая, ще има и бонуси.

- Но телевизията може и да развали някое семейство.

- Каквото е писано да стане, ще стане и без да се включат в "Биг брадър". И на улицата можеш да срещнеш друга и да я свалиш, нали? Ако дадено семейство е в криза, можем и да му помогнем. В никакъв случай целта на сезона не е разделяне на двойки, а това да покажем как единият прави компромиси, как се допълват, всичко онова, което остава зад пердето вечер. Или пък да видим някой коцкар - защо като има толкова бройки, вечер се прибира при жена си... Щастието има много лица. Но е истина, че търсим и семейства с тайни, с проблеми, които са успели да преодолеят. Вероятно има много хора, които одобряват и някакво леко насилие.

- Какво имате предвид? Един шамар?

- Ако някой удари плесница на съпругата си в къщата, ще го изгоним. В къщата има правила, според които не се допуска физическо насилие. В "Биг брадър" проблемите трябва да се вербализират. Аз лично никога не съм удрял жена, но хората са различни.

- Очаквате ли да се получи нещо като "Цената на истината", но вместо пред детектор на лъжата - пред камерите?

- Няма да търсим участниците от тази игра. Но хора с истории, попаднали в това шоу, в новините или просто в хорските очи, са добре дошли при нас.

- Ще видим ли какви ги вършат Здравко и Христина от Приморско, които вече са били победители в "Биг брадър"?

- Те няма да влизат. А и ние предпочитаме да разгърнем вниманието към неизвестните хора, към отношенията с техните деца. Искаме в къщата да влязат тийнейджъри.

- Тях ще ги пускате ли на училище?

- Не, но ще имат частни учители.

- Защо затваряте вратата пред хомосексуалните двойки? В условието пише, че двойката трябва да има дете.

- Да, пише. Идеята беше да има залог, да има нещо важно, което държи двама души заедно. Но това не означава, че ако някоя хомосексуална двойка поиска да участва в "Биг брадър 5", ние ще я върнем. Рамките могат да се нарушават.

- Построихте ли вече града на "Биг брадър 5"?

- Работим. Има план.

- Кой ще бъде водещ? Колкото и да е добър Ники Кънчев, според някои коментари в интернет форумите е поомръзнал.

- Истината е, че Ники Кънчев направи доста дълга почивка, така че зрителите трябва да са си починали (смее се). Предстои да решим кой ще бъде водещ. В момента сме фокусирани върху кастинга. Още повече че този път ще използваме доста различни форми на подбор на кандидати. Освен чрез сайта на шоуто bigbrother.bg и на място в Бургас, Пловдив, Варна и София ще прилагаме и т. нар. скаутинг, както направиха италианците.

От следващата седмица скаути тръгват по градовете, за да търсят атрактивни двойки за шоуто. Скаутите всъщност ще са най-добрите редактори от екипа ни. Те ще обикалят по концерти, заведения и магазини освен в основните градове и в близките до тях по-малки селища. Разчитаме и на вашите читатели да ни препоръчат интересни семейства. Така всеки може да се включи в кастинг екипа и да даде препоръка какви двойки и семейства иска да гледа.

- Вие бихте ли влезли със семейството и децата си в къщата?

- Със семейството си - не. Жена ми има много работа, а и не смята, че това би й било интересно. Макар че не сме го обсъждали насериозно. Може би пък да се включим в някой благотворителен сезон. Но ако има риалити, в което бих участвал, е точно "Биг брадър". Парите са си пари, но това е предаването, в което бих научил най-много неща за себе си.

- Тази пролет ще се изправите срещу "България търси талант" на Би Ти Ви. Страхувате ли се?

- Важно е нашето предаване да стане интересно. Срещу кого ще играем, няма значение.

- Затворена ли е ли вратата на конкурентната медия пред "Олд скул"?

- В момента сме се фокусирали върху проектите си в Нова тв.

- А на БНТ?

- Това е въпрос към държавната телевизия. Знам, че ситуацията с бюджета им е много трудна, но в последно време забелязвам, че доста повече се заглеждам в програмата им.

- Имаше слухове, че ще правите вечерно шоу за държавната телевизия?

- В момента има свиване на пазара. Първите 6 месеца ще бъдат доста стегнати. Криза в медийния сектор може да е имало в приходната част. В разходната обаче не е имало година да са изхарчени повече средства, отколкото през 2009 г. Телевизиите обаче не са доволни и ще намалят парите.

- Вие доволен ли сте от печалбата на "ВИП денс"?

- Всичките приходи от рекламата са за телевизията, а тя ни плаща толкова, колкото кажем, че ни струва форматът. Есемесите обаче драстично намаляват всяка година. Ние взимаме малко над 3% от приходите от телефония. Иначе "ВИП денс" беше изключително сериозен тв продукт. Отчитам като грешка, че го направихме по-младежки, с повече твърд хумор и участници с по-различна полова ориентация... Защото, за съжаление, хората, които гледат телевизия, са по-консервативни, по-възрастни. Младите са в интернет.

- Ще правите ли сериал?

- Надяваме се още в края на тази година.

- Защо се разделихте с Витомир Саръиванов?

- Той е изключително мек човек, но пък адски краен като реакции. Ако има втори сезон на "Цената на истината", а аз смятам, че трябва да има, той ще бъде водещият. За мен това беше второто сериозно тв събитие освен турските сериали за 2009 г.

- Но защо за много хора оставаха съмнения, че в "Цената" има постановка?

- Там има пари, лични драми. Ако някой още се съмнява, не мога да направя нищо. Но се подписвам, че всяка история, всеки герой в тази игра са истински.

- Какво се случва с друго ваше лице - Азис?

- Договорът за шоуто му по Про.бг изтича в средата на януари и телевизията трябва да реши съдбата му.

източник: "Труд"