При престрелката в София на бул. „Александър Стамболийски” и ул. „Самуил” е застрелян радиоводещият Боби Цанков, предаде БГНЕС.

Кървавият инцидент стана около около 12,30 часа. Районът около произшествието е отцепен. Следователи и служители на полицията правят оглед.

На мястото на тежкото престъпление пристигнаха градският прокурор на София Николай Кокинов, главният секретар на МВР Калин Георгиев и други висши служители на прокуратурата и МВР. Началникът на Военномедцинска академия ген. Стоян Тонев съобщи за агенцията, че в болницата са приети двамата бодигардове на Боби Цанков. Те са простреляни, но без реална опасност за живота.

Това е поредният опит за покушение срещу Цанков, след като бяха направени няколко неуспешни. През 2006 г. той беше ранен при взрив пред дома му в София. Година по-рано друга бомба гръмна пред жилището, но тогава никой не пострада. Радиоводещият оцеля и при стрелба.
През ноември пък Цанков се оплака, че е бил заплашен с убийство от ромския бос Стефан Бонев-Сако заради книгата за престъпния свят, която написа. Тогава Сако беше арестуван. Задържан бе и столичен адвокат, който го изнудвал да промени показанията си срещу него.

Популярният радиоводещ беше известен с връзките си с убития наркобос Антон Милтенов-Клюна. През 2004 г. заради Цанков избухна скандал с НСО, след като се разбра, че държавни бодигардове са го охранявали като частно лице.

Срещу Боби Цанков се водят множество дела за измами. Едното от тях заведе оцелялата при стрелба бизнесдама Ваня Червенкова, която твърди, че я е излъгал с 50 000 лева.

Цанков става вторият убит, написал книга за престъпния свят. Писателят Георги Стоев, който беше близък до подземния свят, бе застрелян на 7 април 2008 г.