Най-малката кандидатка в риалитито „Стани поп-фолк звезда" е с най-големи шансове за пробив в бранша, става ясно седмица след старта на същинското състезание в рамките на „Шоуто на Слави".

Както се пееше в един шлагер на Константин, Радослава Асенова е „само осми клас" (или година отгоре). На 15 е, но "опаковката" й подсказва, че отдавна умее да жонглира по-добре с микрофона, отколкото с гримовете на мама или ухажорите в скайп. На кастинга екзотичната брюнетка трогна Трифонов и компания колкото с дължина на бедрото (по чийто адрес имаше бодри коментари, преди да научат ЕГН-то й), толкова и с перфектно изпълнение на хитове от репертоара на Софи Маринова и Силвия Кацарова.

Тийнейджърката не се е занимавала професионално с музика, но за човек, държал до вчера дезодоранта пред огледалото, се справя на ниво доста над средното кръчмарско. Първата й задача в конкурса - ретрофолк, подсказа и за прилични качества на импровизатор. Футболният химн от 94-та „4-4-2" на Кали я накара да избърза с текста на няколко места, но замаза симпатично гафа с иначе досадното насечено подвикване към публиката.

Симпатични попадения в експеримента са две героини от музикални риалитита. Гергана Димова се пробва в „Мюзик айдъл 2", но изкара само част от малките концерти. Родом от лоното на фолка - Димитровград, брюнетката признава, че не е заспивала пред офиса на „Пайнер" за прослушване от едното притеснение. Към днешна дата има цял фолклорен албум зад гърба си - „Цвете от Тракия", участие на „Пирин фолк - Сандански 2008" и пробив до полуфинала на „Евро БГ визия 2009". Изкарва джобните си в хаксовски ресторант. Людмила Манолова пък бе сред първите, напуснали „Стар академи", но е сред малкото, които и до днес печелят от пеене. Особено когато говорим за балкански ритми и поп-фолк. Люси трупаше ноухау по клубове още преди старта на шоуто по Нова, след което отскочи до Кипър за продължителен период от време. От там и афинитетът й към бузуки ритмите и гръцките мелодии.

Сред оцелелите 13 финалисти не липсват и ентусиасти, придържащи се към принципа „копи-пейст" в представянето си. 24-годишната Антоанета Линкова, дебютираща „по телевизора" като Роксана, не спира да преследва орнаментиката на пеене на Софи Маринова.

При мъжете - общо 4-ма на брой, ситуацията се развива на принципа „за тях или добро, или нищо". С изключение на Рафаело (27-годишния Рангел Георгиев) стилистът на останалите заслужава смъртна присъда. Завършилият Художествената академия светлокос тип е единственият кандидат за слава, чиято "опаковка" подсказва, че ако го мернем на екран, може и да не сменим канала. Дори сега, когато имиджът му е квартално барнат и с него не работят професионалисти, визията му с нищо не пада под показваното от Константин и Борис Дали. Агенти като Нани, иначе гласовитият Наско Терзиев и флейтистът Милен Кръстев, са представителна извадка за вида на сериозен процент от хората, стъпващи си в салатите по кръчмите - микс между скъсан латиноамерикански сватбар и треторазреден герой в комедия за гейове.

източник: "Монитор"