"Данъчен кючек" - така бе озаглавена вчера темата в bTV Репортерите. Богомил Грозев и операторът Валентин Василев показаха на зрителите повече за проверките, които НАП прави на голяма част от известните изпълнители в България.

От bTV заявиха, че са потърсили почти всички изпълнители от "черния списък" на НАП, но единствено рапърът Устата се е отзовал да говори по темата. Ето какво каза той:

"Това спрягане на имена в медиите по отношение на деклариране на доходи е много полезно за самите нас като изпълнители. Това си е един вид много добър PR. Както забелязвате, те проверяват изпълнителите от "А група". Проверяват най-ангажираните изпълнители в България. Аз като мина първата инициатива и си викам: "Е, мойто име защо го няма тука?" и хоп, след това се появи веднага. Останах много доволен, че ме проверяват. Данъчната проверка е един страхотен комплимент. Не мога да си обясня нежеланието на някои да излезнат и да кажат: "Аз се радвам, че проверяват точно мен. Значи съм значим и представлявам интерес" - каза рапърът.

Устата е категоричен, че всеки човек има от какво да се притеснява, защото никой не е бил изряден в абсолютно всичко. "Ще бъде много глупаво да кажа: "Да, аз съм декларирал абсолютно всичко, до стотинка, което съм получил. Ще ми повярват ли хората, които ме гледат? Смятам, че трябва да си пълен идиот, за да кажеш това" - категоричен е изпълнителят.

Рапърът даде интересен пример: "Да кажем, че на даден изпълнител хонорарът му е 2000 лева. Той си пуска фактура за всяко участие - 1000 лева. Останалите 1000 къде отиват? В черната каса. И така всеки си има нещо официално и нещо неофициално. Аз имам черна каса" - заяви Устата.