- Как ви се отразява известността след "Мюзик айдъл"?
- Свари ме доста неподготвена. Въобще нямах такива очаквания. Явих се случайно, ей така, на шега, и изненадата след това за мен беше голяма, че изпълнението ми се е превърнало в абсолютен хит.

- Спират ли ви по улицата да ви искат автографи?
- Да, случва ми се, искат ми не само автографи, но и да се снимат с мен. Преди малко дори се разминахме с Дим Дуков, който ме поздрави много топло. Каза ми, че много ме харесва, което за мен е голямо уважение. Има страшно много хора, които имат положително мнение за мен, но, разбира се, срещам и подигравки зад гърба. Но това е нормално, всеки си има мнение. Пряко обаче негативизмът на някои не ме засяга.

- Защо избрахте да се представите точно с песента на Марая Кери?
- Това е моя любима песен и затова. Научих я преди 15 години по мой стил и начин. Тъй като не зная английски, пусках касетофона и с паузата спирах и записвах текста така, както го чувах. Така и я научих.

- Марая вашият идол ли е?
- Да, определено, въпреки че другите й песни не са чак толкова впечатляващи.

- Какви други песни знаете и харесвате?
- Привърженик съм на фолклора, слушам песните на Глория, Гергана и т.н. Представям се много по-добре, когато пея техни песни, отколкото английските. Естрадните също ми прилягат, особено тези на Росица Кирилова. Както виждате, харесвам всякакъв вид музика.

- С коя родна певица искате да пеете в дует?
- С Невена от първия "Мюзик айдъл". Бихме заформили чудесен дует в изпълнение на "Катерино моме". Възхищавам се на всички таланти у нас. Определено има много хубави момичета, които пеят страхотно.

- За английския разбрахме, че не ви се удава, а друг език знаете ли?
- Владея перфектно испански, все пак живея близо до Мадрид. Мога да споря, че го говоря много добре, защото има страшно много хора, които са от 6-7 години в Испания и не знаят бъкел испански. Претендирам, че за четири години живот там говоря перфектно техния език. Говоря и мисля на испански.

- Как попаднахте в "Мюзик айдъл"?
- Случайно беше идването ми в България, по повод една сделка с недвижим имот. Трябваше да направим прехвърляне на апартамент и просто го съчетах с "Мюзик айдъл". Ако знаех, че ще се представям в това шоу, щях да подготвя по-добре песента. Щях да й извадя текста от интернет и да я науча. Всичко стана на майтап.

- Как ще коментирате поведението на журито в шоуто по време на изпълнението ви?
- Бяха много груби, но мен лично пряко не ме обидиха. Стъписаха ме при самото ми влизане, защото почнаха още тогава да ми се присмиват и подиграват, а аз бях толкова добронамерена към тях. Това нещо ме притесни доста. Иначе изпълнението ми можеше да се получи доста по-добре. Другите песни, които исках да изпея - не успях, защото не ми дадоха възможността. Те са там, за да оценяват хората, а не да ги подтискат, нямат никакво право.

- Мечтаела ли сте да станете известна?
- Разбира се. Нали не е забранено да се мечтае? Винаги са ми се въртели такива мисли в главата. Не забравяйте, че известността е нож с две остриета и не е толкова лесно. Движейки се в центъра на София, всеки ме заглежда и получавам различни отзиви. Някои се хилят, други се подиграват, трети ми се радват. Не си мислете, че е толкова лесно.

- Какво мислите за голотиите в попфолка, вие бихте ли прибягнали до такова нещо?
- Не, и не защото не мога да се гордея с тялото си, за да го покажа. Всичко се постига в този живот. Не бих се показала разголена пред камерите по никакъв начин. Мога дам за пример Глория, която никога не е прекалявала с поведението си на сцената. Винаги е била нормално облечена, много стилна, а не като Есил Дюран, която се съблича прекалено много по клиповете си. Тя има перфектно тяло, което иска да покаже, но не това е начинът.

- Като певица как я оценявате?
- Да, пее добре, въпреки че улавям в някои от песните й фалшиво пеене. Така че не е перфектна, а и такива хора няма.

- Готова ли сте да приемете покани за участия?
- Да, определено. Вече имам няколко покани. За бъдеще моята гледна точка е да се върна в България, всичко зависи от това какво ще ми предложат продуцентите.

- Не е ли несигурна крачка музикалният бизнес у нас?
- Това зависи много от хората в този бизнес. Те решават дали искат да те направят нещо. Разбира се, трябва да имаш и някакви данни. Както знаете, клипът ми е и в youtube.com и в Испания един испанец, който разбира от музика, ми каза, че гласа го имам, но просто не е дообработен. Все пак аз никога не съм учила музика. От малка заставах пред огледалото и си тананиках нещо. Но мога да споря, че съм компетентна в тази област. Ако продуцентите ми предложат нещо, много малко ще им трябва и то може да стане, защото съм сигурна в себе си. "Аз мога!" - това е моят девиз.

- Какво е образованието ви?
- Завърших средното си образование, което е Икономика и мениджмънт. След като се омъжих започнах да уча нещо като право, но го прекъснах от финансова гледна точка. Ако сега имам тази възможност, с удоволствие ще продължа с образованието си. Знаете, че всичко зависи от парите, ако ги нямаш, не можеш да направиш нищо по въпроса. Аз и семейството ми затова избрахме Испания.

- Какъв е бизнесът ви там?
- Имаме две малки заведения, кафенца. В едното работя аз, а в другото съпругът ми. Намират се на 120 км от Мадрид.

- Разкажете нещо повече за себе си?
- Щастлива съпруга, добра майка, весел човек съм. Обичам да помагам на хората, колкото ми е възможно. Учтива и внимателна съм, в Испания хората и въобще клиентите на заведението много ме харесват. Земен човек съм, не се правя на това, което не съм. Не се чувствам по никакъв начин звезда. Благодаря на феновете и на "Мюзик айдъл", че покрай тях аз станах нещо в България. Това беше най-малкото, което можех да очаквам. Винаги съм си гледала работата в Испания, а изведнъж бях затрупана с телефонни обаждания, предложения за участия и известност. Мечтала съм си за това като малка, но сега, когато съм на 30, ни най-малко не съм очаквала, че този момент ще настъпи. Затова съм тук, не бих го пропуснала.

- Какво ще кажете за съпруга и дъщеричката ви?
- Както вече знаете, той е турчин от България. Много е добър и отговорен, любящ съпруг е. Изключителен баща и много мил. Свободно мислещ е, с голяма култура и разбиране, има ми голямо доверие. След седемгодишна връзка двамата решихме да се оженим, понеже малко или много бяхме забранена любов, все пак аз съм християнка, а той мюсюлманин. Благодаря на Господ, че съм много щастлива. А дъщеричката ми се казва Мюневер, кръстена е на свекърва ми, а към нея повече се обръщаме като Мими. Много е общителна, бързо завързва контакти дори и с непознати. По това се е паднала на мен, а на баща си е наследила хитростта. Виждам голямо бъдеще в нея. Един ден тя със сигурност ще стане нещо. Тя владее много добре испански, ходи на училище и започна да учи английски, немски. Също така знае и турски, който аз не успях да науча за толкова години. Тя е само на 6 години, а владее толкова много езици!

- А вие ще се запишете ли на курс по английски?
- Не съм си го поставила за цел - не съм го направила. Ако имам възможност, бих го направила, и съм убедена в себе си, че ще го науча.

- Каква песен е вашият живот?
- Много бурна песен. Справям се сама с живота от малка, защото баща ми почина на 38 години, а майка ми трябваше да отглежда четири деца. Останах сама едва ли не, а бях на 12. Самоиздържах се и работех от съвсем малка. Каквото съм постигнала в този живот, е само на моите две ръце. Няма никога да забравя как идвах в центъра на София, за да си търся работа. Работила съм в кафе, в автомивка дори. Предпочитах да си изкарвам по-честен път парите, а не да бъда любовница на някой, който да ме издържа.