Съпругите на мъжете от подземния свят са имали еднаква участ: да бъдат едновременно обичани и лъгани, богати и бедни, външно изглеждащи надменни, а дълбоко в себе си - отчайващо самотни. Живели са по фараонски охолно и безгрижно до момента, в който станат вдовици. Тогава се втурват да спасяват наследството си, да бранят децата си и да работят. Тяхната участ е най-чудесната илюстрация на поговорката: "Внимавай, какво си пожелаваш!"

Много жени си мислят, че за да спечелят богати мъже, е задължително да са красиви. Но много от тях не са. Колкото и да е чудно, не блестят с никаква физическа хубост, а напротив - с интелект.

Адриана Тюркмен  - съпругата на Фатик, не е красавица, но притежава френски финес и завидна култура. Тя е пример за добро момиче. Родена е в семейството на изтъкнат лекар и преводачка от френски. Самата тя е завършила българска филология и владее няколко езика. В момента притежава луксозен бутик в "Кемпински хотел Зографски" и работи по съвместен проект с вдовицата на Георги Илиев за модерен СПА - център.

Весела Кюлева е специалист в банковото дело - още преди смъртта на съпруга си оглавява надзорния съвет на ДЗИ и по признанието на банкери е на "ти" с делата на трезора. Проявява професионален нюх и находчивост по време на сделката за продажбата на ДСК на гръцката банка Eurobank EFG.

Силвия Панагонова  - вдовицата на Милчо Бонев - Бай Миле изглежда като истинска делова дама - винаги забързана, с делова папка под мишницата и в дискретно облекло. През 1999-та е била кандидат за общински съветник от коалиция "Обединение за царя". Описват я като хладнокръвна "бизнесхиена", с интереси в широк кръг дейности - от туризъм и търговия на дребно до футбол - след смъртта на мъжа си дамата стана мениджър на ФК "Славия". Двете със сестра й Ива управляват в съдружие дялове в крупни фирми на покойния бос - у нас и в Лихтенщайн.

Лора Виденлиева не блести с хубост, и никога не е била красива. Мнозина от живите сред персонала на някогашния "Парк хотел Москва" се чудят как невзрачното момиче, тръгнало от сиропиталище и стигнало до "занаята", успява да завърти главата на Бекир Челенк - вторият човек на турската власт в сянка през 70-те. Босът обитавал целия 11-ти етаж на хотела и нашата Държавна сигурност знаела това. Младата и невзрачна Лора посещавала самотните нощи на "вълка" и според мнозина, стартът й тръгва именно оттам. Като нямала какво да губи, Лора затвърдила позициите си по един добре изпитан начин - като забременяла. Според злите езици синът й Руши е син на Челенк. Момичето от сиропиталището се оказва умно. Завърта капитал, който след време е солидна зестра за един последващ умно режисиран брак - този с Владимир Грашнов. И двамата не скриваха, че любовта между тях "изчакала" сливането на капиталите им. 

Не така се случва с Мая Илиева - най-красивата сред вдовиците. Тя обикнала съпруга си, когато той бил беден. За чест на Георги Илиев той никога не забравил това. Според живите му почитателки от офиса на къпалнята "Мария Луиза", Жоро обожавал жена си и често ги питал закачливо забелязват ли колко са красиви очите й. А после винаги подчертавал: "Тя е много умна!".  Мая наистина блести като рядко съчетание от красота и ум, съчетани с вкус и уравновесеност. Тя пие в най-добрия бар на София -"Блек лейбъл", весели се в модните клубове "Бедрум" и "Ескейп", обича да пътува в Париж, Карибите и Ибиса. Живее в луксозен дом в американски стил в построеното от Денис Ризов селище до Панчарево. Общува с интелектуалци и хора от артистичния свят. Същевременно е отдадена на осиновените деца и в това отношение е пример за уважение. Без да бъде режисьор, сътвори грандиозно авангардно шоу на сцената на Народния театър, което уважиха над 400 ВИП - гости. След смъртта на мъжа си се нагърби с управлението на "ВАИ холдинг", и успя да го направи авторитетно. Неслучайно тя е нещо като доайен на ВИП - вдовиците. По нея се равняват всички. Търсят съветите и подкрепата й. Не е тайна, че двете с Адриана Тюркмен имат общ бизнес и са много близки.

Може би единствената неприета в клуба на вдовиците, е съпругата на Самоковеца - Ангелинка. Тя не изглежда да е от тестото на "посестримите" си, но за сметка на това е, както се изрази един известен столичен адвокат - "изключително хитра". Качество, което много често е доста по-ценно от ума. От години насам вдовицата "от село" разиграва властите в Англия и чудесно лавира между алинеите на българското законодателство.  Дотолкова, че по време на т.нар. "запор" над семейното имущество, успя да продаде семейния хотел в Боровец не на кой и да е, а на банкерката Петя Славова. Имуществото на сем. Димитрови само в Лондон се изчислява на повече от 5 милиона паунда. И ако не ги е заработила, Ангелинка добре се справя да ги задържи. Независимо от обвинението в пране на пари.

Най-добре се справя с бизнеса последната жена на Иван Тодоров - Доктора - Вилияна Петрова. Тя именно запали голяма част от елита по скъпите часовници "Шопар", защото беше първият им вносител у нас. Бизнесдамата има верига от магазини, с които се справя чудесно, щом като единствена сред вдовиците може да се похвали, че пазарува от Миланската мека на модата "Монте Наполеоне".

Горда, умна, но недостатъчно комбинативна се оказа съпругата на един от най-богатите мъже в България - Стоил Славов. Вера Славова не се нае да контролира бизнеса на мъжа си и всъщност може би постъпи умно.

За разлика от Дарина Павлова  - може би най-красивата в миналото, и най-глупавата сред вдовиците. Момичето, което завърши ВИТИЗ и игра в култовия филм "А сега накъде", се залута в имотите на мъжа си като пате в калчища. Самонадеяно отхвърли ценната помощ на тъста си Павел Найденов, конфронтира се с него и загуби - превърна в пасиви една голяма част от капиталите на Илия Павлов. Междувременно прояви лош вкус, като се забъркваше в неподходящи запознанства с мъже и поредни години демонстрира неуважение към паметта на съпруга си, като не си идваше в България за панихидите в негова чест. Междувременно парадираше с приятелството си с Берлускони, бе заснета в обятията на чернокож спортист, появи се по лугола на градинско парти и бе засечена в Милано с манекена Мариан Кюрпанов. Докато бащата на Илия пръскаше пари за детективи от "Скотланд ярд", Дарина разпиляваше наследството. С това справедливо спечели подигравателното прозвище "веселата вдовица". Плебейският й произход - село в Казанлъшкия край, явно си каза думата. Зли езици разказват как на сватбата й с боса на "Мултигруп", проведена пищно в храма "Св. Неделя", сред възрастните роднини на булката имало и баби по терлици. Днес хубавата Дарина не е толкова хубава. От империята на мъжа й са останали жалки останки в туристическия бранш, някои от които - като "Гранд хотел Варна", са на доизживяване. Нито едно от начинанията на Дарина Павлова през годините, дори едноличните й инициативи като конкурсите "Мис България" и "Мегаталант", както и краткото й ръководство над ФК "Черно море", не завършиха така, че да променят този губещ образ. На фона на очевадната й девалвация, може би единственият й умен ход, е че се скри зад Океана.