Роман Полански е име, което не можеш да подминеш с лека ръка. Не просто защото наскоро в новините неговото име бе спрягано във връзка с един отминал секс скандал. Причина за славата му не е и бруталното убийство на жена му и нероденото им дете от предполагаемия виновник Чарлс Менсън. Роман Полански е просто един дяволски добър режисьор.

Днес кино "Одеон" ни предлага да погледнем назад към една негова класическа лента - "Бебето на Розмари". Един филм, който включва в себе си доста хорър елементи, които обаче не се натякват на зрителя, както и доста добри похвати от трилърите, които изправят киномана пред едно истинско психическо предизвикателство.

Розмари (неповторимата Мия Фароу) и нейният съпруг се преместват да живеят в Ню Йорк. Всичко е прекрасно до момента, в който младата двойка не се запознава с необичайните си съседи - Мини и Роман. Докато съпругът и се наслаждава на компанията на възрасните особняци, Розмари усеща нещо нередно у тях.

Черна магия и сили от света на мрака - нещо обърква живота на Розмари  и започват да се случват доста страховити неща.

Една лента, която не бива да изпуските и няма да загубите ако си я припомните. На 1 и 3 февруари в кино "Одеон" от 19:00 часа