Пет нови кувьоза бяха дарени на неонатологичното отделение на Националния институт по акушерство и гинекология СБАЛАГ „Майчин дом" в София и един на отделението по детска хирургия на МБАЛСМ „Пирогов".

Модерните съоръжения са първите закупени по каузата „Социална програма за работа със семействата със слепи деца и закупуване на нови кувьози за родилните отделения" от Vip Brother 3 и вече се използват от двете болници.

Това е само началото на даренията, които предстои да бъдат напревни. По тази кауза предстои да бъдат закупени още кувьози и апаратура, необходима на неонатологичните отделения в страната.

„Действително това беше изключително важна помощ, в един изключително тежък момент за нас. Чисто технологично ние вече бяхме останали без кувьози. Много сме доволни. Пуснахме веднага кувьозите да работят.", каза доц. Боряна Слънчева от СБАЛАГ „Майчин дом".

Над 2,5 милиона лева бяха събрани във "VIP Brother 3", концертите „За децата на България" и играта „Стани богат", които бяха подкрепени от десетки български звезди.