Много евтина и ефикасна, аспириновата маска е вариант на BHAмаска за лице, подходяща за всички типове кожи.  Тя е изключително ефикасна и може да се приготви от салицилова киселина /продава се на прах в аптеките и струва стотинки/ или от най-обикновен аспирин. 

Тази маска ще ви помогне да почистите порите си в дълбочина и ще придаде свеж вид на лицето ви.

Какво е BHA? Бета хидрокси киселина. Една от съставките й е салициловата киселина, която се използва в козметичната индустрия.

Начин на приготвяне: 1/4  чаена лъжица салицилова киселина на прах или 3-5 стрити таблетки аспирин смесете с малко количество вода, колкото за едно нанасяне върху лицето. Нанесете върху сухо и чисто лице, като наблегнете на Т-зоната. Оставете да изсъхне. Вземете козметичен тампон, намокрете го и започнете да обтривате лицето с кръгообразни движения. Накрая изплакнете много добре с вода.

Практически могат да се направят безброй вариации на тази маска - можете да добавите стрит аспирин към готовата си маска за лице, да добавите лъжица мед или кисело мляко.

Можете да добавите салициловата киселина или стрития аспирин в глинена или хидратираща маска.

Предупреждения: Избягвайте зоната около очите, защото действието на тази маска ще е твърде агресивно върху нежната кожа в тази област. Не превишавайте дозата, за да не изгорите кожата си.

Не правете тази маска повече от два пъти в седмицата, ако имате мазна кожа или акне, и не повече от един път в седмицата, ако кожата ви е суха или нормална. Ако усетите кожата си твърде раздразнена, веднага изплакнете с вода.

Задължително използвайте крем с висока SPF защита, след като сте правили тази маска.

Резултатите: Видим ефект има още при първия път. Ще усетите кожата си невероятно гладка и чиста.