Вчера вечерта се състоя поредното градинско парти с безплатни танци организирано от БТК и списание 1. Звездата на вечерта бе небезизвестният Алфредо Торес, който неуморно се вихреше в ритъма на салсата.
Шоуто започна малко вяло, но с идването на вечерта сцената и пространството около нея се изпълни с хора обичащи танца. Възрастовата група и професионализма на участниците доста варираше – от малки деца до възрастни, от професионално занимаващи се с латиноамерикански танци до съвсем начинаещи.


Кубинецът Алфредо и пратньорката му, която е българка, се справиха чудесно с подгряването на публиката, след това най-ентусиазираните имаха възможност да се качат на сцената и да покажат какво са научили или да почерпят вдъхновение в непосредствена близост до професионалните танцьори.

До сега в рамките на  SOFIA DANCE WEEK ACADEMY се състояха безплатни уроци по хип-хоп, български народни танци и MTV SREET DANCE. Ако на следващото парти искате да впечатлите приятелите или половинката си със завидни танцови умения, все още имате възможност да ги придобиете и то безплатно. Днес (12 септември) програмата включва танго, с инструктор  Чарли от Sofia Tango, в събота ще имате възможност да разкършите снага с Belly Dance и Невяна от Studio Dance Zone, а в неделя академията за танци ще бъде закрита с рок и Милена от танцова формация „Блясък”.
По време на проявата посетителите имат възможност да закупят билети и за фестивала Sofia Dance Week, който ще се проведе между 22 и 29 септември. Специално за за събитието в България пристигат музикалните компании Compagnie 111 (Франция), Ciplak Аyaklar (Турция) и C dans C (Франция), Национален хореографски център Гренобъл Jean Claude Gallotta (Франция), Ultima Vez (Белгия) и Aterballetto (Италия). Балет "Арабеск" и Kinesthetic Project са участниците от българска страна.