В последно време се наблюдава странна тенденция при звездите - блондинките изсветляват косата си още повече, докато брюнетките стават още по-тъмни. Катрин Хейгъл, Рене Зелуегър и Ана Фарис вече са почти бялоруси. Затова пък Меган Фокс и Лив Тайлър са направо чернокоси.

Ако искате и вие да ги последвате, ето някои съвети:

Правила за тъмнокосите!

Преди окончателно да се боядисате в по-тъмен цвят, първо опитайте боя, която лесно се отмива, за да не съжалите за решението си.

Помислете си добре преди да се боядисате в гарвановочерно изведнъж. Може да ви харесва как стои на някоя знаменитост, но ако сте със светла кожа, косата ви ще изглежда прекалено крещяща. По-добре подходете към тази стъпка постепенно - първо се боядисайте в по-тъмен нюанс на кафявото, за да видите как ще ви стои.

Не забравяйте веждите си. Прекалено светлите вежди ще съсипят впечатлението, че косата ви е естествено черна. Затова използвайте тъмен молив за вежди.

Правила за светлокосите!

Не си правете светли кичури по цялата глава. Не само е старомодно, но и не изглежда естествено. Вместо това, разпръснете светлите кичури из косата си сякаш са естествено изсветлели от слънцето.

Заздравете косата си. За да не се къса от изрусяването, всеки месец я подхранвайте с протеини.

Ако искате да станете наистина руси, най-добре отидете в някой добър фризьорски салон. Много е рисковано, ако се изрусявате сами да изсветлявате косата си с повече от два тона в сравнение с естествения ви цвят. В противен случай косата ви може да придобие яркожълт цвят.