Сериалът на Нова тв "Забранена любов" се завръща на екран на знаковата дата 9 септември. Това съобщи пред "Труд" програмната директорка на Нова тв Олга Лозанова.

В началото сагата за Явор, Елица и компания ще върви в сряда, четвъртък и петък от 22 ч. Освен добре познатите герои, в роли ще се превъплътят още "Мисис България" Яна Маринова, както и певците Миро и Иво Гюров.

"Замисляме и нови сериали, но независимо кой кого обвинява в копиране, смятам да държа проектите ни в тайна, поне доколкото е възможно", добави Лозанова.

Освен че приюти Иван и Андрей (виж вдясно), Нова тв замисля и други промени в облика си. От средата на септември ще смени и формата на емисията "Календар". Водещите вече ще бъдат по двойки - Николай Дойнов с Даниела Тренчева, както и Костадин Филипов с Галя Щърбева. В момента те усилено репетират, за да се "напаснат".

"Запазваме линията на новинарските си емисии с мълниеносна реакция, разнообразие от гледни точки, разтърсващи човешки истории и задълбочени журналистически разследвания.

"На чисто" вече няма да е отделно предаване, а част от новините", уточни Лозанова. Остава и рубриката "Звезден репортер". "Българските звезди се чувстват комфортно при нас. Тази есен те ще танцуват, ще репортерстват, ще бъдат ководещи на Нова тв", казва Лозанова.

В бранша вече се разбра, че Нова тв ще задържи Диана Найденова и след като Милен Цветков и Лора Крумова се завърнат в сутрешния блок. "Диана ще си прави "Челюсти" на обяд между 13 и 14 ч., като то ще се излъчва и при нас, и по "Дарик".

Едновременно с това подготвяме и изцяло нейно авторско предаване, което ще върви в събота", добавя програмната шефка на Нова тв. А що се отнася до предобедния пояс - медията мести "На кафе с Гала" и вместо от 9,30 ч. ще започва от 11 ч. и ще продължава до 13 ч.

Следобедът ще бъде посветен на сериалите. Играта "Сделка или не" ще бъде планирана през уикенда. От октомври по Нова тв се завръща и "Стани богат" с Ники Кънчев. Първоначално ще вървят специални издания, след това от януари 2010 г. продължава в обичайния си ритъм. Още на една, но съвсем нова за родния ефир игра залага Нова тв тази есен - "Цената на истината", която ще води Витомир Саръиванов.

"Предаването "Цената на истината" е изключително - огромен хит в световен мащаб. С неговата поява Нова тв отново ще придвижи тв пазара напред", обещава Лозанова.