Жените по-рядко от мъжете са склонни да разговарят за еротичните си сънища, още повече, когато смятат определен елемент от тях за смущаващ.

Откъде се вземат еротичните сънища, защо в тях се появяват неща, за които не сме си и помисляли? Това знак за подсъзнателно желание ли е?

Без да претендираме за изчерпателност, решихме да представим няколко чести въпроси, свързани с женските еротични сънища и тълкованието на психолозите за тях.

Обикновено зад женските еротични сънища стоят няколко фактора - моментното емоционално състояние, умножено по сексуалните фантазии и проблемите в личния живот.

Обезпокоителните еротични сънища могат да се обединят в три групи:

1. Сънувате секс с човек, който наяве изобщо не ви привлича сексуално.


Тук могат да присъстват натрапчив ухажор, антипатичен съсед, колега... Най-честото притеснение на жените е наистина ли този човек ги привлича сексуално на подсъзнателно ниво? По-скоро - напротив. Този тип сънища най-често ви казват, че проблемът с притеснителния човек е започнал да ви ангажира твърде силно в емоционален план и много вероятно да смятате конфликта помежду ви за неразрешим.

2. Групов секс.

Ако груповият секс в съня ви е свързан с позитивни емоции, наяве нещата не изглеждат толкова добре. Най-вероятно сексуалният ви партньор не ви устройва напълно, но все още чувствате емоционална привързаност или чувство за вина, че искате нещо различно. Възможно е сексуалните ви отношения с партньора да са станали твърде еднообразни.

Негативните емоции в съня ви по-скоро бият тревога, че в емоционален и сексуален план сте поставени под натиск, който не можете да приемете.

3. Секс с бившия.

Все още не сте преодолели раздялата, иска ви се да се чувствате така комфортно, както в най-силните моменти от предишната ви връзка или направо казано - още изпитвате някаква тръпка, която кара бившия да се връща в сънищата ви.

Какъвто и да е бил еротичният ви сън, задайте си въпроса дали това, което сте сънували, ви харесва или показва неудовлетвореност и неувереност в себе си и назряващи конфликти, от които желаете да се скриете. Обърнете внимание на емоциите си в съня - положителни или отрицателни. Има ли определен детайл, който да се откроява.
Правилното тълкуване на вашите сънища безспорно ще ви помогне да опознаете себе си, независимо дали сутрин се изчервявате или усмихвате при спомена за снощния сън.

Източник: Utre.bg