Младата актриса Мегън Фокс може да получи анти-"Оскар" за играта си в "Трансформърс 2", въпреки че филмът стана един от най-касовите за 2009 г., съобщи Би Би Си.

В понеделник бяха обявени номинациите за "Златна малинка" - антинагради, които се раздават в нощта преди "Оскар"-ите на най-лошите филми и актьори през годината.

Шампиони по номинации тази година са продължението на филма "Трансформърс", в който се подвизава Мегън Фокс, и лентата "Земята на изгубените". И двата филма имат по 7 номинации.

Мегън е номинирана за най-лоша актриса заедно с Бионсе, Сандра Бълок, Майли Сайръс и Сара Джесика Паркър. Сандра Бълок всъщност може да се окаже номинирана едновременно за "Малинка" и "Оскар". Тя отнася критика за играта си във филма "Всичко за Стив", но се очаква да получи номинация за "Оскар" за участието си в "Сляпата страна".

За най-лоши актьори са номинирани братята Джонас, Уил Ферел, Стив Мартин, Еди Мърфи и Джон Траволта.

Тази година ще се раздават и юбилейни "Малинки" - на най-лошите филми и актьори за десетилетието, пише "Труд". При филмите номинирани са "Бойно поле Земя" (2001), "Прецаканият Фреди" (2001), "Трудна свалка" (2003), "Знам кой ме уби" (2007) и "Отнесени от бурята" (2002). За приза "Най-лош актьор" ще се състезават Бен Афлек, Еди Мърфи, Майк Майърс, Роб Шнайдер и Джон Траволта. При дамите конкуренцията е между Марая Кери, Парис Хилтън, Линдзи Лоън, Дженифър Лопес и Мадона.