Социалният министър Емилия Масларова ще бъде специален гост на откриването на новия ресторант "Подъ липите". Тя ще дари събраните от благотворителната томбола средства на директорката на "Дом надежда" Зорка Апхусова.

Очаква се в благотворителното начинание да се включат и Министърът на земеделието Валери Цветанов, Военният министър Николай Цонев, Весела Лечева, кметът на кв. Лозенец Прошко Прошков, представители на американското, руското, унгарското, сръбското, немското, корейското, испанското посолство, шефовете на фирмите "Порше", "Сименс", "Браво", директорът на Софийски имоти г-н Шопов, още бизнесмени и популярни от шоу-бизнеса лица.

Ректорът на Духовната семинария архимандрит Сионий лично ще отслужи литургия за здраве и успех.
Част от благотворителната инициатива за събиране на средства за "Дом Надежда" ще бъде и състезанието между гост-звездите Панайот Панайотов, Мисис Глоуб България Мариана Маринова, Мистър Менхънт и участник в Сървайвър Али Алиев и най-малката поп-фолк певица Саманта.

Те ще бъдет разделени на два отбора и за определено време ще трябва да се справят с приготвянето на традиционни български ястия. Техните готварски умения ще бъдат оценявани от тв водещата Симона Първанова.