Светът на модния шоубизнес беше покрусен от трагичната смърт на Александър Маккуин. Той беше намерен обесен в своя дом. Смята се, че 40-годишният дизайнер е сложил край на живота си след тежка депресия.

Преди три години Изабела Блоу, която беше негов ментор и близка приятелка, също се самоубива, след като разбира, че е болна от рак. Маккуин посвещава колекцията пролет-лято 2008 на нея.

Британският дизайнер беше един от най-големите имена в модата и загубата му несъмнено е огромна. Не случайно 4 пъти той е отличаван с приза дизайнер на годината.

Но когато един творец си отиде, той никога не умира, защото е оставил значима следа след себе си. Александър Маккуин определено беше от онези дизайнери, които не се страхуваха да ескпериментират с формата и материята. Той беше от онези личности, чиято креативност и въобръжение създадоха истински произведения на изкуството под формата на дрехи. 

Най-малкото, което можем да направим, е да му отдадем почит посредством изкуството, което е създал. Затова решихме да ви припомним някои от тоалетите на Маккуин, с които едни от най-известните знаменитости са блестели на червения килим.

Сара Джесика Паркър

Премиерата на "Сексът и градът" в Лондон, май 2008

Гуинет Полтроу

Награди на Академия на САЩ (74 издание), Лос Анджелис, март 2002

Риана

Премиерата на "Гадни копилета" в Лондон, юли 2009

Кейт Бланшет

Премиерата на "Странният случай с Бенджамин Бътън" в Лос Анджелис, декември 2008

Луси Лиу

"Вечерното шоу на Дейвид Летърман", Ню Йорк, август 2008

Джанет Джeксън

Откриване на нов магазин на Александър Маккуин в Лос Анджелис, май 2008

Никол Кидман

41-ви Годишни музикални награди, Нашвил, ноември 2007

Сандра Бълок

Награди на гилдията на актьорите, Лос Анджелис, януари 2010

Камерън Диас

Награди "Златен глобус", Лос Анджелис, януари 2010