Както е тръгнало, скоро у нас няма да има песен, в която да не се възпяват виното, ракията, водката, уискито, мастиката и всевъзможните други спиртни напитки. Под път и над път чалгаджийките перчат бюстове и размахват дълги крака в реклами на такива "еликсири". Не остават по-назад и техните колежки и колеги от попмузиката, театъра, киното и телевизионните шоута и риалитита. Всички жадно газят в море от спирт...  

Камелия омая с водка дори ескимосите

Фолкдивата Камелия не крие, че много харесва водката, която рекламира в прословутия клип "Ето това чукане чаках!" Не случайно за нея казват, че с водката си омаяла дори ескимосите. Тя обаче бърза да уточни, че не слага нито грам алкохол в устата си, докато пее. Дори някой много да настоява да я почерпи, привлекателната певица категорично му отказва. Нещо повече, винаги започва деня си с чаша преварена вода с мед. А когато сяда с приятели в компания и пие водка, непременно я разрежда с преварена вода.

Мара Отварачката не обича бира

Колкото и невероятно да звучи, фолкпевицата Мария, която се прочу като факирка по отваряне на бутилки с деколтето си, не обича бирата. Само от време на време, и то само през лятото, си позволява по една малка бира с приятели, не повече. Тъй като е майка на малко дете и няма време за купони, вкъщи пие слабоалкохолни напитки и задължително портокалови фрешове.

Ивана пее с пълно гърло за шампанското



"Шампанско и сълзи е животът ни, пияни от любов ще пием цял живот..." - пее фолкзвездата Ивана и публиката й по кръчми и стадиони се дере възторжено заедно с нея. Певицата обаче твърди, че не обича много-много тази пенлива напитка, а е почитателка на марковото уиски, от което понякога си позволява по чаша-две. Фолкфурията спечели много фенове и с парчетата си "Пий едно" и "Последна чаша", в които също се пее за алкохол.

Галена смазва гърло с узо



Най-сладката пайнерка Галена, която е едно от най-колоритните рекламни лица на роден алкохол, обожава квалитетното ледено узо. От практиката си се е убедила, че то смазва гласните й струни и й дава възможност да пее два-три часа без прекъсване пред многобройните си фенове из цялата страна. Даже докато била бременна, чаровницата си позволявала от време на време малка чашка узо в компанията на гости и приятели.

Ралица от "Тоника" прекалява с чашката

По време на официален коктейл в НДК певицата Ралица от "Тоника" се понакваси здраво. При това - смесвайки безразборно питиетата и редувайки концентрати с бира, свидетелстват очевидци. В един миг тя пожелала да приседне, пребледняла цялата. Дори залитнала на една страна, но съпругът й успял да я "прихване" навреме. В залата настъпило леко оживление, но колегите на Ралица успели да предотвратят разрастването на скандала, като бързо я извели навън.
Заради алкохолните си проблеми певицата била на косъм от изгонване от „Тониките", след като получила официално предупреждение от Гого и Ева Найденови, които са шефове на групата след изгонването на Стефан Диомов.

Влади Въргала: "Оливах се всяка вечер"

Популярният актьор Влади Въргала навремето имаше сериозни проблеми с алкохола. "Залитнах, без да се усетя. В началото пиех, защото ми е кеф. После обаче почувствах, че не ми е кеф, ако не пия. А накрая не ми беше кеф и като фиркам, но не можех да се спра. Едва тогава осъзнах, че съм станал алкохолик. През 98-ма спрях алкохола за три години. Но после реших, че и аз като другите, мога да сръбвам от време на време, на маса. Оказа се, че не мога. И пак започнах да се оливам всяка вечер. Преодолях тая зависимост благодарение на жена ми и децата. Сега не близвам грам алкохол - дори и бира", споделя актьорът.

Рачков бил женен за алкохоличка



Бившата жена на "Господаря на ефира" Димитър Рачков - Христина, която го напусна заради по-млад любовник, все повече наблягала на чашката. Водката била нейното любимо питие, с което разпускала доста често, гласи злостната клюка. Когато сръбнела някоя и друга стограмка, Хриси започвала да дърдори неща, с които излагала най-вече себе си пред приятелите си. Докато си играел с малкия Митко при общите им излизания, водещият се опитвал да накара пийналата си бивша да замълчи, но тя набирала все повече смелост от алкохола и се заяждала с още по-голямо усърдие. Рачков гледал да си премълчава, за да не задълбочава излагацията, но се вайкал пред свои близки, че Христина затъва в алкохолизма си. „Жал ми е за малкия само! Седи гладен, докато тя пие и не се сеща да го нахрани...", с голяма болка споделял Рачков.
Макар сега да му върви повече от добре с красивата Игнатова, Митко не е щастлив като баща.

източник: БЛИЦ