Британската певица Адел стана първата самостоятелна изпълнителка в музикалната история, която оглавява едновременно класацията за албуми на авторитетното музикално списание "Билброрд" и класацията за сингли с песента "Set Fire To The Rain".

Албумът на певицата, "21", вече 17-та седмица е номер едно в класацията за албуми "Билборд 200", а сингълът й "Set Fire To The Rain" оглави класацията за песни "Хот 100".

Новият рекорд означава, че британката става първата изпълнителка с три песни, оглавявали класацията "Хот 100", и с албум на първо място в класацията за албуми "Билборд 200".

Песента "Rolling In The Deep" оглави чарта през май м. г., а вторият сингъл "Someone Like You" достигна върха през септември.

В 53-годишната история на "Билборд 200" и на "Хот 100" само още един албум е успял да даде три песни, оглавявали класацията за сингли, като през това време албумът е номер едно в чарта за албуми. Това е саундтракът на филма "Треска в събота вечер", който включваше изпълнения на различни музиканти, пише БГНЕС.