Британската певица и носителка на "Оскар" Адел е отказала поканата да бъде сред връчващите статуетките на церемонията за най-престижните киноотличия в света.

Причината е, че иска да се съсредоточи върху началото на световното си турне, съобщи БТА.

Адел спечели "Оскар" през 2013 г. за тематичното парче "Skyfall" от филма "007 координати: Скайфол". Организаторите на тазгодишната церемония за наградите "Оскар" са били готови на всичко, за да си осигурят присъствието на британската звезда на 28 февруари. Те дори са й предложили луксозен частен транспорт, за да се върне навреме в Белфаст, където на 29 февруари ще започне световното й турне. Адел обаче е отказала предложението.

"Адел не желае нищо да осуети началото на турнето й. Тя е наясно, че покрай един дълъг полет много неща могат да се объркат, както и с рисковете от подобно пътуване за гласа й. В екипа й има хора, които смятат, че присъствието на Оскарите е голяма възможност, но по отношение на слава и успех Адел "играе в собствена лига" и в действителност няма нужда от подобна изява", казва неназован източник от обкръжението на певицата, цитиран от в. "Мирър".

В края на миналата година Адел изненадващо обяви световно турне, което ще започне на 29 февруари в Белфаст. Билетите за него бяха разпродадени за минути. Европейската му част включва 49 концерта, шест от които в Лондон. През юли британската певица ще продължи концертната си обиколка в Северна Америка. Световното й турне ще приключи на 15 ноември в Мексико.