Адел беше призната за най-добрата британска певица в областта на поп музиката на церемонията на наградите "Брит".

Тя получи статуетките за най-добър албум на годината и за най-добра изпълнителка. Припомняме, че на 12-и февруари Адел грабна цели шест статуетки "Грами" на церемонията в Лос Анджелис. Наградата "Брит", която се връчва от Британската асоциация на звукозаписната индустрия, се смята за аналог на американските "Грами".

Самата Адел е много горда, че се е прибрала в родината с шест награди "Грами" и веднага след това е получила и голямата награда "Брит".

*Адел

Естествено, церемонията не мина без скандал. Речта на Адел при получаването на приза "Албум на годината" бе прекъсната преждевременно от водещия на церемонията Джеймс Кордън, предизвиквайки шумно недоволство сред публиката. Тръгвайки си от сцената, 23-годшината звезда вдигна среден пръст, показан за миг и в живото предаване на ITV1.

*Адел показва среден пръст

"Исках да благодаря на британската публика за огромната й подкрепа, но ме отразяха. И така – благодаря ви с цялото си сърце за подкрепата", поясни Адел зад сцената.

*Адел

За най-добър британски певец е признат музикантът Ед Шийрън, а за най-добър чуждестранен изпълнител – американският певец Бруно Марс.

*Ед Шийрън

*Бруно Марс

За най-добра британска група е определена "Coldplay", която вече е триумфирала с "Брит" през 2001 и 2003 г. Обявяването й отново за най-добра група изненада мнозина. Те изпревариха такива конкуренти като Arctic Monkeys, Chase & Status, Elbow и Kasabian.

*Крис Мартин от Coldplay

Групата Foo Fighters е отличена с "Брит" като най-добра чужда рок група.

Риана за втора поредна година беше избрана за най-добра чуждестранна певица.

*Риана

Припомняме:

Адел е родена в Лондон. През 2011 нейният албум "21" оглави хит парадите на Великобритания, Ирландия, Германия, Холандия, нова Зеландия, Швейцария, Австрия, Белгия, а през март 2011 застана начело на Билборд 200, пише БГНЕС.

Снимки: Getty Images/ Guliver