Британската попзвезда Адел се изповяда пред американската телевизия Cbs в първото си телевизионно интервю в навечерието на излизането на новия й албум „30“, който с появата си в петък ще зарадва нейните фенове по цял свят, отдавна в очакване на събитието. 33-годишната певица отвори сърцето си пред тв легендата Опра Уинфри сред декора на градината й с рози, откъдето праз март кралицата на токшоуто излъчи скандалния си разговор с принц Хари и съпругата му Меган Маркъл.

Пред Опра Адел говори за всичко: за развода със съпруга си Саймън Конецки, за болезнената обсебеност на медиите от нейното тяло, което в последните 2 години драстично се промени, за семейството, което никога не е имала, за безкрайната обич към сина си Анджело и за новата си любов със спортния мениджър Рич Пол.

„Бях обсебена от идеята за нуклеарно семейство за цял живот (в антропологията и социологията – репродуктивна общност, съставена от деца и родители), защото аз никога не съм имала такова. И от малка си бях обещала, че когато имам деца, ще останем заедно. И аз наистина се опитвах, наистина дълго време се опитвах“, споделя прочутата певица.

Разводът със Саймън Конецки

В 2-та часа на специалния разговор Адел засяга много лични теми, сред които и тази за развода със съпруга й. Двамата се ожениха през 2018-а след 8-годишна връзка и още същата година предприеха стъпки за развода си. 33-годишната звезда признава, че се е чувствала „засрамена“ от това. „Никой не ме е карал да се чувствам неудобно, но това е, което чувстваш, ако мислиш, че не си успял да си свършиш добре работата“, казва тя. „Приемам брака много сериозно и ми изглежда почти като липса на уважение да се омъжа и после толкова бързо да се разведа. Беше много тъжно. Мисълта, че не съм накарала тази връзка да сработи, ме съсипа“, не крие тя. Адел определя този период от живота си като труден период, който й причинил ужасяващи пристъпи на тревожност и паник-атаки. За да се пребори с дискомфорта, тя решила да се заеме с редовна физическа активност, вследствие на което свалила 45 кг за 2 години. Певицата добавя, че е в добри отношения с Конецки, двамата са съседи и добри приятели и заедно се грижат за 9-годишния им син Анджело. И че Саймън й е „спасил живота“, когато изведнъж станала много известна и имало опасност да не може да понесе внезапно връхлетялата я слава.

Отслабването

Драстичната физическа промяна е сред акцентите в интервюто, след като бе и продължава да бъде обект на множество разгорещени дебати в Мрежата. Мнозина обвиняваха Адел, че се е поддала на стандартните канони за красота и следователно жените с по няколко излишни килограма вече не се чувстват представлявани от нея. Звездата обяснява, че физическите упражнения са й послужили основно да контролира тревожността си – това е била причината да започне да тренира ежедневно. „Наистина ми помогнаха да се почувствам по-добре психически. Този ангажимент ме поддържаше цяла“, казва тя. Тогава нямала никакъв стабилен ориентир в живота и само със сеансите във фитнеса Адел имала усещането, че „държи нещата под контрол“ и успява да сложи юзди на паниката. И допълва, че не е учудена от критиките, които получила онлайн, показвайки за пръв път трансформацията си: „Нито съм шокирана, нито съм разстроена – на тялото ми винаги се е гледало като на „обект“ през цялата ми кариера“, казва тя и пояснява, че за медиите и коментиращите в Интернет все е била или прекалено дебела, или прекалено слаба, или хубава, или точно обратното. „Съжалявам, ако някой се е почувствал зле, виждайки моята промяна, но да успокоявам хората за това какви чувства изпитват към собствените си тела, не е моя работа. Опитвам се да се справя само със себе си“, категорична е британската поп-дива.

Отношенията с баща й

Пред Опра певицата разказва и за трудните отношения с баща си, който я изоставя като малка. Тоталното отсъствие на родителя й в детството тя определя като „най-голямата рана“. „Никога не съм очаквала нищо от никого, защото така се научих да правя от отношенията с баща ми. Той беше причината да не мога да изградя връзка, в която наистина да има обич“, смята Адел. След доста тежки години, в които отношенията с баща й са прекъснати, тя най-накрая се помирява с него в последните 3 години, когато той се разболява. През април, малко преди Марк Еванс да умре, тя дори успява да му пусне през Zoom новия си албум, включително автобиографичното парче To Be Loved: „Беше наистина много, много терапевтично. И когато той почина, сякаш раната се затвори“, казва певицата. И продължава: „Моята основна цел в живота е да бъда обичана. Исках да изпея това на баща ми, като го накарам да разбере, че той е причината, поради която все още не съм го постигнала. И двамата плакахме, докато слушахме песента“, доверява Адел.

Новата спортна любов

Днес певицата е спокойна и щастлива благодарение на работата върху себе си и любовта със спортния мениджър Рич Пол, агент на баскетболни звезди от ранга на Леброн Джеймс. Адел го определя като „весел, забавен, много интелигентен и невероятен във всичко, което прави“. Това обяснение в любов на сдържаната Адел би трябвало да се постави в рамка, защото… „тази връзка е първия път, в който наистина обичам себе си съм отворена да бъда обичана от някой друг“, обобщава звездата.

Източник: в. Монитор