Във вчерашния епизод на MasterChef по bTV кучета и техните стопани определиха победителите в отборната битка, а говеждото месо препъна адвокат Ваня Рахнева по пътя към титлата и голямата награда от 100 000 лева и тя отпадна. В студиото на „Преди обед“ юристката сподели, че е щастлива, че е попаднала на това място с тези хора, запознала се е с екипа на MasterChef. Призна, че в работата си е потискала емоциите си, но по принцип е емоционална и на гладиаторската арена не си е спестила нищо.

Ваня отчете, че не е успяла да покаже много от своите възможности, има да учи много в областта на кулинарията, а една от основните й грешки е била в размера на порциите. Адвокатката сподели с Деси и Сашо, че в домашната си кухня напълно се отпуска и редовно пее и говори на храната. Убедeна е, че ястието „иска емоцията и любовта ти“, а един чревоугодник няма как да не може да готви.


Пред зрителите на bTV, Ваня разказа за първите си професионални стъпки като униформен полицай, разпределена във взвод. Тя подчерта, че дамите в редиците на оперативните са били буквално единици. Въпреки гордостта си от униформата и пагона, тя е усещала странни погледи върху себе си, заради пола. За работата си като разследващ полицай по доста тежки случаи, Ваня сподели, че не можеш тотално да се абстрахираш от гледките, миризмите, историите. Затова обожава приятните аромати в кухнята.

Стандартите в работата изискват да запазиш поне видим неутралитет при контакта със засегнатите страни, въпреки че преживяваш всяка емоция. Решението да смени професионалната си насока е базирано на желанието й да има свободата и времето за своите хобита - музиката и готвенето.