Aerosmith са явление в музиката вече повече от четири десетилетия!

Едва ли има друга рок група, която да се похвали с фенове от няколко поколения и с толкова много хитове в класациите. На 17 май българската публика ще има уникалната възможност да види на живо култовите Aerosmith! През лятото на 2014 г. групата поема на Европейско турне, включващо изяви на стадион „Олимпийски“ в Москва, „02 Arena” в Берлин и на Download Festival във Великобритания. Великолепната петорка ще бъде в оригиналния си състав, точно както при основаването си през далечната 1970 г. в Бостън, Масачузетс: Стивън Тайлър (вокали), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани).

Aerosmith ще ни докажат, че са в перфектна форма и правят невероятно шоу! На стадион „Локомотив“ ще се насладим на най-великите им хитове, както и на песни от последния им албум Music From Another Dimension – първият студиен проект на групата от 11 години. Албумът, издаден у нас от Вирджиния рекърдс/ Sony Music, е обявен от сп. People за “един от задължителните 5 албума на есента за 2012 г.” За него Джо Пери казва: “Това е албумът, който искахме да направим още от времето, когато се събрахме за втори път през 1984 г.”

Те са една от най-великите рок банди на всички времена. Хитовете на Aerosmith са познати на всеки, видеоклиповете им (сред тях са свръхпопулярните „Cryin‘” и “Crazy”, които превърнаха в звезди Алисия Силвърстоун и Лив Тайлър) ги превръщат във фаворити на MTV, а сред многобройните им постижения е и успешна кариера в Холивуд с изяви в популярни филми като „Светът на Уейн 2“ и „Игра по ноти“.

Aerosmith е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол с албуми в тираж над 150 милиона копия по целия свят. Само в САЩ са продадени 66,5 милиона техни записи. Освен това те държат рекорд за най-много златни и мултиплатинени албуми за американска група. Бандата има 21 хита само в класациите на САЩ и множество награди и отличия, част от които: 4 награди Grammy, 12 награди MTV Video Music Awards, 6 награди Billboard и 8 American Music Awards. AEROSMITH са носител и на наградата Соул Трейн за „Най-добър Рап Сингъл” на версията им с Run DMC - “Walk This Way”. Могат да се похвалят и с номинация за „Оскар“ за баладата „I Don’t Want To Miss A Thing“ от касовия хит „Армагедон“. През 2001 г. са приети в „Рокендрол Залата на Славата”.

Дати за концертите на Aerosmith в Европа, потвърдени до момента:

17 май, събота – София, България, стадион Локомотив
24 май, събота –  Москва, Русия, Olympiysky Arena
27 май, вторник –  Санкт Петербург, Русия, SKK Arena
30 май, петък – Хелзинки, Финландия, Hartwell Arena
1 юни, неделя – Стокхолм, Швеция, Tele 2 Arena
4 юни, сряда – Кристиансан, Норвегия, Odderoya Amfi
6 юни, петък – Хорсенс,  Дания, Horsens Arena
9 юни, понеделник –  Берлин, Германия, O2 Arena
15 юни, неделя – Дерби, Великобритания, Download Festival – Donington Park
18 юни, сряда – Оберхаузен, Германия, Oberhausen Arena
25 юни, сряда – Милано, Италия, Fiera Arena

Билетите за концерта ще бъдат на цени от 70 до 150 лева и могат да бъдат закупени касата на Тикетпро в билетен център НДК, касата на Арена Армеец, както и в магазините:

София - Вижън, ЕВРОТУРС, Книжарница „селект”, Муз. магазин „ЯКО”
Пловдив - Мюзик център, РОК ШОП
Бургас - Саунд гардън
Велико Търново - Медуза
Плевен - Муз. магазин „РУЛИ”
Варна - ОЗЗ МЮЗИК.

Първите 500 броя от всяка ценова категория ще са на промоционална цена с 10 % отстъпка! Продажбата на билети стартира на: 27 ноември (сряда) 2013 г. от 10:00 ч.