В новия брой на “Бащино огнище” почитателите на фолклора ще се срещнат с Айшенур. Това е първата медийна изява на младата певица за 2016-та година.

“За да продължа напред, трябва да погледна и назад” – каза Айшенур и направи ретроспекция на своята творческа 2015-та година - През изминалата година заснех 5 мои песни. Две от тях – в Жеравна, близо до Котел, където завърших Музикално училище с профил “Народно пеене”. За мен беше много приятно точно там да снимам първите си телевизионни версии. Те са на песните “Залюбих, мъри, мамо“ и “Мерак се пусти разпалва”, по моя авторска музика”.

Айшенур споделя, че на снимачната площадка предпочита да е облечена в съвременно облекло, а не в народни носии, защото песните й не са автентичен фолклор, а авторски и звучат малко по-модерно.

С гордост Айшенур разказва за съвместната си работа с проф. Илия Илиев, познат от “Шоуто на Слави” и за песента, която той написва специално за нея.

“Песента, която записахме и заснехме е със заглавие “Кумува песен”. Тя е със сватбарско звучене и много интересен текст. С проф. Илиев работим заедно в една формация. Правим предимно северняшки песни с по-съвременен аранжимент. Надявам се да продължим да работим заедно и да запиша и други негови песни”.

Преди броени дни Айшенур отново застана на снимачната площадка. С екип на телевизия “Планета” певицата засне телевизионна версия на песента “Празна чаша”. Тя отново е авторска и с по-различно звучене от досегашните – по-баладично и Айшенур се надява много хора да намерят себе си в текста на песента и истински да я харесат.

Източник и сн.: Planeta.tv