Луната е в знак Козирог - Звездно време за практичните и разумни жени, но неподходящо за сантименталните хора. Ограничени са емоциите, а разумът, целесъобразността и практичността излизат на първо място. Общуването с по-старото поколение, когато Луната се намира в Козирог, далеч не е най-иделното. Младите семейства да се държат по-надалеч от своите родители. Тъщите и свекървите ще са настроени по-критично срещу снахите и зетьовете. Ако общуването е неизбежно, то спазвайте един съвет:”Бъдете по-дебелокожи днес!” Уязвими са костите, коленете, жлъчен мехур, черен дроб, кожата. Отложете посещението при зъболекар освен, ако не ви е спешен проблема.

От 12:17 до 21:45 Луната се движи на празен ход. Отложете всички важни дела през този период. В 21:45ч Луната преминава в знак Водолей.

В 5-ти лунен ден(символ Еднорога) трябва да разделите околните на две категории - на помагащи и на пречещи за хармоничното ви развитие, тъй като условно влиянието на “лошите” хора днес е по-засилено. Вие също не допускайте да имате недоброжелателно отношение към околните. Всички добри начинания трябва да бъдат довеждани до край, иначе тяхната незавършеност може да доведе до беди и проблеми. Нужно е да се откажете от различни съблазни, да дишате повече чист въздух и да консумирате чиста храна - вегетарианска. В този ден са противопоказни месо, риба, семки и орехи. Да се гладува също е нежелателно. Могат да се обострят болести на хранопровода и стомашно-чревният тракт. Тяхното лечение е противопоказно днес.

Подстрижка – дава импулс към творческа реализация и настройва човек на вълните на радостта, възстановява харизмата.

Гадаене – може да задавате само въпроси, които касаят душевното ви състояние и указания за кардинални изменения в живота ви. На останалите въпроси няма да получите верни отговори.

Секс – не само е приемлив, но и просто е необходим, за да могат правилно да се трансформират енергиите бушуващи у вас. Покупки – Може да купувате всичко, каквото ви се иска – от най-малкото до най-голямото, от битова техника, до детски играчки. Ако купите дрехи или обувки, то ще ги носите дълго.

Сънищата – образите на вашите съновидения носят важна информация. Указват вътрешните процеси на изменение. За да не сгрешите при тълкуването, старайте се да не бързате. Получената информация се отнася не само за 5-ти лунен ден, но за целия лунен месец.