Ал Бано Каризи, който заедно с Ромина Пауър на 16 декември ще изнесе концерт в “Арена Армеец”, поде кампанията “Пътуване със звездите”.

В нея италианецът ще е учител и откривател на млади музикални таланти в България.

Освен Ал Бано, който има продадени над 40 милиона копия от дисковете си и е носител на първа награда от фестивала Сан Ремо, в инициативата ще се включат и негови колеги. Те са създали образователна програма, която обединява музикални уроци за деца и дори цели семейства с обиколка на уникални италиански дестинации.

Музикалната екскурзия ще показва на малчуганите звученето на различните инструменти, как изглежда звукозаписното студио - всичко това, за да се развива музикалността им. Преживяването ще включва кулинарни уроци и туристически обиколки, а за финал - миниконцерт на малките ученици.

Ал Бано и Ромина Пауър са най-известният италиански дует. Двамата се запознават през 1967 г. на снимките на филма Nel Sole и се женят три години по-късно. Звездната двойка дълги години бе разделена, но през 2015 г. Ал Бано и Ромина Пауър ще изнесат концерт с най-големите си хитове в “Арена Армеец”. На 16 декември двамата ще изпеят Liberta, Felicita, Sempre Sempre и много други.