В началото на май китарният виртуоз Ал Ди Меола ще посети България в рамките на европейското си турне, озаглавено OPUS TOUR 2018, което включва и четири дати у нас. Публиката в София, Варна, Бургас и Русе ще види и чуе на живо творби от 40-годишната кариера на маестрото, както и чисто нови композиции от актуалния му албум от тази година - "OPUS".

Носителят на Grammy е постигнал своята слава не само със соловите си проекти, но и в колаборация с изключителни музиканти като Frank Zappa, Jimmy Page, Stevie Wonder, Chick Corea, Paco De Lucia, John McLaughlin, Jean-Luc Ponty, Stanley Clarke, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Steve Winwood, Herbie Hancock и много други. Сложна ритмика, съчетана с лирични мелодии и изискана хармония е сърцето на невероятната музикална кариера на Ал Ди Меола, която се простира в четири десетилетия.
За своя нов албум той споделя:

“С Opus исках да утвърдя своите способности на по-скоро на композитор, отколкото на китарист. Този запис маркира нова ера в живота ми. За пръв път съм щастлив, докато пиша музика. Имам чудесна връзка, семейството ми ме вдъхновява всеки ден. Вярвам, че това личи от композициите ми“.