Ал Пачино, Ейдриън Броуди и изкусителната Скарлет Йохансон ще изиграят централните роли в еврейската киносага "Мешуга".

Внушителната продукция би трябвало да се снима в София, твърдят продуценти от Тел Авив.

Сценарият е по романа на Исак Зингер, който през 1978 г. получава Нобелова награда за литература.Драмите в "Мешуга" са своеобразно продължение на "Шоша", първата част от епоса, изпъстрен с мистика и реалност. Неслучайно световните критици сравняват автора с мощта на Борхес и Кафка.

Главният герой Арел, в чиято кожа влиза Ал Пачино, е образ-изригване, образ-епоха. Мешуга на староеврейски означава човек, който е изгубил ума си. Ако късметът на "Ню имидж" продължава да работи, триото ще се появи в родината ни в началото на следващата година, твърди "Стандарт".

За Пачино няма непревзет връх, Броуди е на "ти" с еврейската тема след блестящото си изпълнение в "Пианистът" на Роман Полански и оскара за него, а Скарлет е доказала, че е същински хамелеон.

Йохансон, която вече е наше момиче, след като два месеца снима тук "Черната далия", въпреки че нито за миг не се появи пред медиите, ще поеме ролята на гид. Тя ще разведе из столицата ни Кръстника и Броуди. Според светските хроникьори отвъд океана двамата не са от най-върлите купонджии, но не биха се отказали от качествен джаз в елитен клуб, пишат от lifestyle.bg.