Ал Пачино ще се завърне на театралната сцена в Лондон след повече от 30 години в адаптация на пиесата на Оскар Уайлд "Саломе".

Актьорът от "Белязаният" е играл два пъти в драмата на американска сцена, а представление на "Лос Анджелис продакшън" беше превърнато във филм с участието и на Джесика Частейн. Той също така написа, режисира и участва в документалния филм Wilde Salome, разказващ за обсебеността на писателя от драмата.

Пачино ще се превъплъти в образа на цар Ирод на сцената в Лондон през 2016 г. "Ще има грим, декори, костюми...и декадентство. Ще бъде съвсем различно от това, което правихме в Америка...Ние взехме Джесика Частейн за ролята на Саломе в Лос Анджелис и направихме филм по пиесата. Това беше първият й филм. Трябва да открием нова актриса за Саломе в Лондон. В момента я търсим", разказа Ал Пачино пред в. "Дейли мейл".

Филмът и документалната лента бяха показани премиерно в Лондон на 21 септември и актьорът беше удостоен с награда на Британския филмов институт в сряда. Пачино игра за последно на лондонска сцена през 1984 г. в пиесата American Buffalo на Дейвид Мамет, пише БГНЕС.