Актьорът Ал Пачино и колежката му Джесика Частейн закъсняха с 90 минути за премиера на филма "Salome", тъй като бяха блокирани от участниците в протестите срещу промяната на климата в Лондон.

Хиляди хора се събраха в центъра на Лондон, за да призоват за спешни действия срещу промяната на климата. Пачино попаднал в хаоса заради затворените улици на път за премиерата на филма и краткия документален филм към него.

Двамата с Джесика Частейн се появиха на червения килим час и половина по-късно от предвиденото. "Беше лудница. Винаги е така в Лондон. Веднъж бях в задръстване с лимузината си и за да пристигна по-бързо слязох и си хванах такси. Не беше много приятно", каза актьорът през британския вестник "Дейли Мейл".



"Salome" е филмовата версия на пиесата на Оскар Уайлд, а "Wilde Sаlome" е документален филм за трудностите, през които преминава Ал Пачино като режисьор и актьор в драматичния филм.

Супермоделът Кара Делевин и актрисата Ема Томпсън взеха участие в протестите срещу климатичните промени в Лондон, пише БГНЕС.