Alarma Punk Jazz и Wrong Fest обединяват сили в неделя за шейсетарска блус-рок вакханалия и краут-рок/афро-дуум-пънк с The Big Nose Attack (GR) & Guili Guili Goulag (BE).

Поводът за първата в историята колаборация между два от стожерите на алтернативната сцена в София е концертът на гръцкото дърти-блус дуо The Big Nose Attack и белгийците Guili Guili Goulag – трио, създаващо пънк-джаз изкуство на границата между краут-рока, африканската трансова музика и дуум-пънка. Заветната дата е 4 октомври, неделя, а мястото – клуб *Mixtape 5*, B-Side.Началният час е 20:30, за да могат всички, които са на работа в понеделник, да не се притесняват дали ще си отспят или не.

Но нека ви представим главните герои на вечерта:

Братята Boogieman (китари, вокали) и Little Tonnie (барабани) създават The Big Nose Attack през 2011 г. в Атина. Те смесват блус влияния с необуздани рок рифове, съживявайки американската вълна от края на 60-те години. Четири години и два албума по-късно двамата имат солидна биография от многобройни турнета и са смятани за една от най-дейните блус банди в Европа. The Big Nose Attack „боядисват” всичко в синьо още с Paint It Blue… от 2013г., един забележителен блус рок албум, който мнозина от феновете в София вече добре познават. Почитателите на групата буквално се пристрастяват към песента Yeah! (ThatGirl), а тя става част от плейлистите на много диджеи и радио продуценти и достигa повече от 130,000 гледания в Youtube.

Бандата съвсем наскоро завърши записа на новия си албум „69” и започна поредното си европейско турне, включващо участие на най-голямото музикално събитие в Гърция – Rockwave Festival, заедно с The Black Keys.

Guili Guili Goulag са трио от Брюксел – за бас, барабани и… арфа. Жанрово доста ще допаднат на почитателите на групи като PoiL, Vitas Guerulaitis, Secret Chiefs 3, Tudosok, Guess What и ZoamboZoetWorkestrao, които вече имахме честта да гледаме на живо в София през последните три години. Арфистката на Guili Guili Goulag Леа Роже използва инструмента си и като африканска кора, и като електрическа китара, и като резонатор за странни вокални партии. Единственият им засега издаден албум – на 12-инчова плоча, със странното и енигматично заглавие Ib.ex.ib. Името им, по собствените им думи, съчетава „миловидното“ и „зловещото“… Което в крайна сметка доста съответства и на музиката, която създават. На това турне ще представят и голям брой пиеси от предстоящия си втори албум, планиран да излезе (също на винил) до края на годината.



4 октомври 2015 – 20:30ч. – клуб *Mixtape 5*, B-Side
БИЛЕТИ само в Ticketlogic: 8лв
На входа на клуба преди концерта: 10 лв