Албена Денкова и Максим Стависки са решили да си дадат втори шанс и отново да заживеят заедно.

Формално звездите бяха двойка, но откакто през последната година и половина живеят и работят в Москва обитаваха различни апартаменти и Максим го раздаваше ерген. Затова и той се впусна в различни интимни афери с представители на противоположния, както и от своя пол, пише ''Всеки ден''.

Албена, която неизменно го подкрепяше и бе неотлъчно до любимия си по време на процеса срещу него заради зверската катастрофа, която той причини, убивайки човек и превръщайки Мануела Горсова в инвалид, бе низвергната от спортиста. Двамата фигуристи участват от години в най-рейтинговото шоу на Първи канал на руската телевизия „Ледников период". В новия сезон Максим танцуваше на леда с Катерина Шпица, с която за кратко имаше романтична връзка.

*Катерина Шпица и Максим Стависки

Пикантната клюка из Москва бе, че блондинът и световноизвестният руски фигурист и продуцент на „Ледников период" Иля Авербух са много повече от добри приятели. Самият Авербух доскоро бе известен с множеството си любовни завоевания сред дамите. След развода си с партньорката си на леда той реши да се присъедини към гей обществото, а към Максим има особени симпатии. Самият Стависки също не е безразличен към своя треньор. Отчаяна от безкрайните изневери на мъжа си, Албена, потърси утеха у Филип Киркоров, който бе член на журито на тв шоуто.

През последните седмици обаче Албена Денкова и Максим Стависки решили да си дадат втори шанс и отново да заживеят под един покрив. В неделя вечерта те се върнаха в отлична форма на състезание на леда 8 години, след като официално го напуснаха в качеството си на професионални фигуристи. Това стана в рамките на Купата на професионалистите на Първи канал на руската телевизия. Нашите бяха част от Отбора на света. И го подкрепиха с пълно съдийско единодушие от оценки 6,0 по старата скала за журиране в този спорт, с която бяхме свикнали десетилетия наред.



Албена и Максим бяха избрали прекрасната и любима на милиони родопска народна песен „Девойко, мари, хубава", изпълнена от "Мистерията на българските гласове." Върху нея бяха разиграли нежна композиция в характерния си артистичен стил под ръководството на гениалния Иля Авербух. Макар да допуснаха някои малки грешки, които нямат съществено значение в демонстративния турнир, с фантастичната мелодия и допълнителните ефекти - двамата се заляха с вода на сцената, носеха стилизирани народни носии във вид на бели везани ризи, създадоха приятно общо впечатление на романтика и поетика.



„Велико каране", коментира представянето на Денкова-Стависки световноизвестната специалистка Елена Чайковская. „Албена е моето българско слънчице", пък с целувка отбеляза доволният Максим, който е баща на детето на родната фигуристка. Така той доказа, че студеният период в отношенията им е приключил и двамата отново са заедно.