Албена Денкова и Максим Стависки се връщат да живеят в България, научи ексклузивно „Всеки ден". Световните шампиони по фигурно пързаляне, които са партньори както в живота, така и на леда, вярват, че вече са получили обществена индулгенция заради престъплението, извършено от руснака - натурализиран българин.

Както е известно, през лятото на 2007 г. Максим уби един човек на пътя и прати в кома младата Мануела Горсова, карайки пиян и с несъобразена скорост край Приморско. След трагедията двамата фигуристи буквално се изпариха от България и идваха тук само за съдебните заседания.

От парите, които спечелиха покрай победите си в европейски и световни първенства и участията си в шоупрограми по руската телевизия, те си купиха голям апартамент в центъра на Москва и къща в един от баровските райони до столицата. Засрамени от това, което Максим причини тук, и той, и нежната му половинка решиха, че е по-добре заедно със сина си да се скрият далеч от България, докато отмине бурята. Иначе той се явяваше редовно в съда по време на процеса срещу него, но се срамуваше да погледне хората в очите.



И за двамата шампиони бе ясно, че за тях известно време в България няма да има живот и те непрекъснато ще бъдат обект на общественото любопитство и хорските критики. Макар да са достатъчно известни и в Москва, там над тях не тегне сянката на извършеното в България макар и неумишлено престъпление.

След като Максим Стависки бе осъден условно, шампионите избягваха да стъпват в България. Покрай неприятностите на фигуриста бракът им сериозно се пропука и отношенията им бяха направо в ледников период, твърдят близки до двойката. Максим и Албена танцуваха за много пари в едно от най-гледаните предавания по руския Първи канал „Ледников период" и обираха овациите на екзалтираната руска публика, но за всички, дори и за зрителите пред екрана, бе ясно, че между тях няма такава страст на леда както преди.

Албена Денкова и Максим Стависки негласно дадоха заявка, че искат да се върнат в България по време на блестящото си изпълнение в „Арена Армеец" в края на март тази година. Те бяха част от уникалния спектакъл на леда „Парад на шампионите", в който участваха олимпийски, световни и европейски шампиони по фигурно пързаляне. Най-дълго и най-бурно 12 000 зрители аплодираха нашата двойка, което бе възприето като опрощение към Максим.

Сн.: Булфото