Животът на Албена Денкова и Максим Стависки в Русия тече по формулата "2 в 1".

Двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне при танцовите двойки участват в почти всички шоупрограми на Иля Авербух.

В същото време по всички места, където звездите гостуват, дават безплатни уроци на деца, пише в. "24 часа".

"Това е страхотен стимул за малките да се развиват и да достигнат някакви върхове. Ето, докато си говорим с вас, олимпийската шампионка и носителка на две световни титли Татяна Навка се занимава с деца. Навсякъде избираме най-добрите и те участват в откриването на нашите програми", коментира Максим за "Сургутска трибуна".

Албена признава пред същата журналистка, че проектът на бившия шампион от Русия Авербух на практика им е дал втори живот след професионалния спорт. А дали ще са интересни за зрителите, зависи само от тях. Хората по трибуните дават своята оценка.

"Не виждам нищо лошо в това да изкарваме пари със своя труд и професионализъм. Комерсиалният елемент никак не е маловажен. Костюмите, подготовката и пътуванията изискват големи разходи. С тези програми имаме възможност да припомним на нашите фенове какво можем и публиката да не ни забравя. Да, по време на гастролите даваме и уроци. Великолепно.

За половин час не можеш да научиш никого на нещо, но за децата е важно да се срещнат и да разговарят с шампионите. Това е най-добрата реклама на спорта", е мнението на Денкова.