Морският ни курорт Албена влезе в конкуренция със световната модна столица Милано. „Модна фиеста 2010", която се проведе за десети път от 17 до 20 юни, по нищо не отстъпи на култовата Седмица на модата в италианския град.

Нашите топмодели буквално отлепиха летовниците от плазмите, където вървяха мачовете от световното първенство по футбол. За подиум сутрин служеха служеха алеите край басейните, а вечер ­ сцената на вариете театъра. Точно както го правят по света, ревютата бяха озвучавани на живо от нашумели изпълнители.

Теодора, Джина Стоева и дует „Ритон" поздравиха организаторката Мариана Аршева с най-големите си хитове. Над 50 български модни къщи показаха последните тенденции в модата на плажа и в града по време на фиестата.



Тоалетите облякоха и разходиха по особено атрактивен начин Диан Христов, когото познаваме от клиповете на Емил Димитров, водещата на "Неудобно" Ива Атанасова, "Мисис България-Вселена 2008" Мариана Маринова, "Мистър Менхънт 2007" Али Алиев, "Мистър Ерекция 2008" Димитър Ангелов, топманекенката Николет Атанасова и колегите є Георги Асенов и Ангел Калинов. В ролята на модели дебютираха и изгряващите фолкпевици Дебора и Кристиана, а като водещ се изяви Искрен Пецов.

Най-много овации първата вечер обра модна къща "Юнона", която показа шоу в две части в стил "Бродуей". Гербери, орхидеи, полски синчец и диви маргаритки оживяха върху телата на балет "Магия", които влязоха в ролята на модели. Като с разделителна линия на първа и втора част излезе хореографката Вили, която изигра страстно аржентинско танго със своя партньор, а накрая всички изпиха по чаша вино по особено артистичен начин.

Най-купонджийски се оказа третият ден от фиестата, който завърши с бой с торти и стрелба със шампанско. Поводът беше рождения ден на двама от най-красивите мъже в България ­ Али Алиев и Ангел Калинов.



Най-голямото модно събитие на лятото беше закрито в събота вечерта с тържествен купон, уважен лично от изпълнителния директор на Албена Красимир Станев. Последната вечер като водеща се изяви синоптичката на "Нова тв" Деси Банова, която вместо прогнозата за времето обявяваше колекциите на "Лейди София", "Кенсол", "Бордо", "Силвърдей", "Яша", очилата "Пако Рабан" и "Квят", бельото на "Перфект", "Тони Ланс" и други. Бижута за над половин милион лева от "Алтънбаш" се разходиха върху телата на миските. Последната вечер беше избрано и момичето на "Модна фиеста Албена" и "Орифлейм" ­ Камелия Янкова, която познаваме от последния клип на Искрен Пецов "Ескалатор".