Дуетът Албена и Тома е начело във временното класиране на „Великолепната шесторка”, стана ясно в епизода на шоуто снощи.

Двамата събраха 16 458 есемеса, или 27% от всички зрителски гласове до момента. С 24% на второ място са Бони и Емо Чолаков, а след тях се нареждат Валентина Войкова и Кольо Гилъна, Йорданка Благоева и Наско от БТР, Тони Димитрова и Славчо Пеев, и Теди Кацарова и Николай Мартинов. Кои обаче ще бъдат седмичните победители, ще стане ясно във вторник от 20.00 часа по bTV.

В подкрепа на дуетите снощи на сцената на "Великолепната шесторка" се изявиха най-обичаните комедийни актьори в България от предаванията "Комиците", "Аламинут", "Господари на ефира", "Пълна лудница", филма "Мисия Лондон" и токшоуто "Денят е прекрасен".



Специално послание към зрителите на шоуто отправи и световната поп звезда Енрике Иглесиас в ексклузивното си интервю за bTV. „Всяко нещо, което е свързано с децата, е страхотно. Децата са бъдещето на всяка страна и ако това е сериозна кампания и наистина стигне до нуждаещите се, това е много важно.

Участвал съм в много благотворителни инициативи за децата. Обичам децата, затова за мен всяко хубаво нещо, което се прави за тях, е изключително важно. Обръщам се към всички зрители в България - щом това е свързано с УНИЦЕФ и с шоуто, което гледате в момента, съм сигурен, че каузата е добра за децата на България”. Даренията за проекта „Семейство за всяко дете” вече са близо 85 000.

Звездните дуети вече избраха песните, с които ще се представят на концерта във вторник. Теди и Николай ще изпълнят парче на Мадона, Бони и Емо избраха песен на Лейди Гага, Йорданка Благоева и Наско – на Роби Уилиямс, Тони и Слачво – хит на Дзукеро, Албена и Тома – парче на Шакира, а Кольо и Валя – златен хит на Том Джоунс. Те ще се изявят заедно с най-добрите танцови групи на България.

С набраните средства от "Великолепната шесторка” ще бъде реализиран проектът на УНИЦЕФ "Семейство за всяко дете”, който цели затварянето на дома за бебета в гр. Шумен и създаването на Център за бебета и родители в града, благодарение на който всяко от изоставените в дома деца ще намери своето семейство. За децата ще се търси възможност да бъдат върнати на биологичните им родители, а ако това не е удачно, ще се търсят приемни родители и осиновители.

Специалистите в центъра ще работят и по превенция на изоставянето в Шуменска област, като ще оказват подкрепа на родители, които не могат сами да се грижат за децата си. Моделът, който УНИЦЕФ ще създаде със средствата от кампанията, ще бъде интегриран в законодателството, така че поетапно да бъдат закрити всички домове за бебета у нас, а за всяко дете да бъде осигурено семейство.