Как се чувствате като изгонена на крачка от финала на „Звездни стажанти"?

Изумена и възмутена! Не от това, че съм уволнена, такава е играта, всеки трябва да бъде някога уволнен, но специално при моето изгонване обстоятелствата направо бяха нелепи. Шарлопов нямаше никакви аргументи при изгонването ми, нито от шоуто му бяха подготвили адекватни причини, за да ме уволни. Изгониха ме, защото трябваше някой да бъде изгонен и защото трябваше да оставят този ром, 100 Кила, когото очевидно го бутат безобразно към финала. В крайна сметка Шарлопов каза: „Аз 100 Кила няма да го уволня, вие правете каквото искате". Че думите му не вървят за бизнес - ясно, ама то и за обикновен разговор не стават. Това е в разрез с морал и логика, поставяйки се сам Шарлопов в смешно положение. Не искам да го мисля как от тук насетне ще се върне към своите бизнес дела.

След моето уволнение Шарлопов задълба съвсем в падението си - тотално сринат авторитет. Обезпокоена съм от този пример, който се дава на обществото, че ей така, ние в България развиваме бизнес; слагаме човек без никаква компетенция и експертност. Този Шарлопов, защото той не се показа в никаква светлина - да разбира я от бизнес, я от хора и кадри, нищо такова. В моето уволнение специално той избира един саботьор, човек, който не е работил, който върви срещу екипа си и проекта, срива всичко само защото има лична вражда с някой от екипа, демек - с мен. Как в реалния живот ще оставиш такъв човек, който би те сринал и на следващия ден ти няма да си на пазара?

В същия момент на хора, които са работили, като мен и Юлиян Константинов, Шарлопов извади какви ли не кусури. Можеха поне да се постараят да намерят що-годе приемливи аргументи за изгонването ми. Така както се стекоха обстоятелствата, е срамно за продукцията и въобще за целия български бизнес, че представят предприемачеството у нас по този долен начин. Дори ако приемем, че Шарлопов говори реплики по сценарий, а не негови, с кой акъл той се поставя на такова падение?

Успя ли 100 Кила да заблуди всички?

Не мога да си обясня каква е цялата история около този ром в предаването! Може би продуцентите са се опитали да представят, че ето на, ние имаме такива интегрирани роми у нас. Да кажем, че са се опитали да направят нещо като идея, което не е лошо, ама кастингът е ужас. Кой е избрал точно този ром? Намерете някой, който малко от малко да отговаря на тези условия! Взели са тотално необразован човек, вулгарен, груб. Той е типичен ром, когото като видим в рейса, отиваме на отсрещната седалка. Нито е учил, нито се е доказал, продукцията му дори не може да се нарече творчество, това е една безкрайна простащина, ниво под чалгата. Защо го бутат? Това е нелепо! И ако Шарлопов се е съгласил да играе по сценарий, това е нелепо, значи той е просто глупав! Тотално съсипан авторитет.

Смятате ли, че уволнението ви е било сценарий?

По логиката на играта и на задачата нямаше за какво да бъда уволнена. Всичко изнесох сама на плещите си, защото с циганина нямаше какво да си кажа, той сам каза, че саботира играта. Юлиян пък се лута, така че аз единствена работих изцяло над задачата. Вероятно това на продукцията не се е харесало много и идеята е била аз да си ходя.

Не смятате ли, че 100 Кила избяга от реалния си образ и в ефир излъска имиджа си?

Всички видяхме историята на нещастното цигане, което било гладно, жадно, босо, ама не ще да учи и работи... Ние в България сити цигани не сме видели. Те с тази политика на скимтене източиха държавата, целият им етнос не знам вече колко години се крепи на този сюжет. 100 Кила се оплаква, че бил майка и баща, ами мой ли е проблемът, че раждат на по 11-12 години? Къде е била майка му, доколкото разбрах, тя е жива. Отгледал е брат си, а защо не се е изучил? На 30 и колко години е, вече дърто магаре, не ще да учи.

Съобразява ли се каква е отговорността му към подрастващите с простотиите и вулгарностите, които пее, и то в заведения, където ходят млади хора?! Мнението ми е, че по принцип това нещо трябва да се забрани, не знам изобщо кой го допуска?! Хайде, вулгаризмите минават, ами пропагандата на дрога и оръжие в текстовете му? И ние лъскаме имиджа на такъв човек! Вината тук обаче не е на този ром. Вината е на Шарлопов, който с името си легитимира тази просия, това хитреене на дребно, този подъл саботаж.

В предаването бяхме 14 успели хора. Като личности какви сме, няма значение, но всеки е с професия и кариера. 100 Кила се самозабрави, той ни се качи на главите. Между другото, той дойде като по-нормален, но типично като всеки прост, необразован и елементарен човечец, два пъти като му казаха браво и той вече е 3 метра над земята. Наду се, повярва си, че е цар. Не знам кой ръководи този целия цирк, но Шарлопов има немалка вина, защото застава с авторитета и името си! Егати бизнесмена, който от 15 човека изнамери най-долния и да го величае! Изобщо няма да се изненадам, ако това нещо, наречено 100 Кила, спечели. Очевидно е, че бутат 100 Кила към финала.

Ако трябва да се разграничим от „Звездни стажанти", как гледате на 100 Кила и бихте ли го нарекли успял?

В предаването научих какво представлява 100 Кила. Чувала съм го като име, естествено, слушала съм и една негова песен „Сливенски кашкавал", която е брутална простотия. Вижте, аз слушам такава музика и много харесвам Криско, Димчо и др. български рапъри, запозната съм със стила, но неговите неща са помия - нито текст, нито музика, камо ли визия. Този човек няма нормална рима, носеща послание. Неговите неща са поредица от простотии със самоцелното намесване на полови органи и низости. И тези неща се слушат от млади хора. Продуцентите не са ли били запознати с репертоара на Килата?

Та те са длъжни, те го канят в предаването си, не знаят ли носител на каква култура е той? Утре ще го превърнат в победител и ще кажат, че може, без да учиш, да си абсолютен подлец и гадняр, без никакви качества, саботирайки колеги и съотборници, с наглост, безпардонност и нахалство, можеш да спечелиш. После да не се учудваме защо утре никой не учи, всички деца са прости, псуват и не могат да говорят правилен български. Ето такъв модел предлагат те. Как това ще е най-доброто? Това е възмутителното за мен, че предаването се излъчва в най-гледаното време на ефира на голяма телевизия. Не може само да гледаш приходи от реклама и есемеси, да си напълниш джоба и стомаха...

Разочароваха ли ви интригите в предаването?

Не. Разбираемо е, че в продукцията трябва да има интрига, която да държи зрителското внимание, защото ако се показва само бизнес, интересът ще спадне. Това, че ще е нагласен победителят, на 100% го знаех, защото ние виждаме в „Биг Брадър" какво се случва години наред, това не е изненада. Възмущавам се от избора на човек, когото са избрали като победител.

А кой има най-големи качества и потенциал за победител?

Нескромно е, но аз със сигурност.

Друг подходящ не съзирате ли?


Рут Колева има известни качества, както и Юлиян Константинов - като интелект и мисъл той е сила.

В този ред на мисли какво ще кажете за втория участник на финала Марта Вачкова?


Още от втория епизод за всички нас стана ясно, че Марта е човек, който се бута от продукцията. Тя винаги получаваше думата първа, в епизодите бе показвана най-много. Марта искаше да изглежда жертва и такава я изкараха. Тя всеки ден идваше с готови думи кого по каква болна тема да обиди, тези неща обаче останаха скрити. Кажеше ли се нещо за нея обаче, това се превръщаше в едночасова ревлива драма. Имаше случаи, в които тя можеше да бъде основателно уволнена.

Да се върнем на Шарлопов, който скастри Рут Колева, че не знаела кой е бащата на Марта Вачкова. Какво общо има той с играта ни? Зад този въпрос обаче стои нещо много притеснително! Колко години вече ние се борим с шуробаджанащината и тук ние отново издигаме това в правилно - еди-кой си бил баща й, трябвало да се премълчат дефектите й. Баща й е за него си, той е прекрасен актьор, моите уважения, ама тя да не е негов клонинг. За съжаление тя не притежава никакви от качествата на Григор Вачков. Една посредствена актриса, популярна с неестетичните си снимки от един нудистки плаж. Какво да се учудваме, че бутат Марта към финала, при все че се върти сериал с нейно участие по Нова телевизия?

Спестено ли е нещо на зрителите?


Разбира се! Това, което не изнася на продуцентите, по сценарий е изрязано. Имаше цяло предаване, в което Шарлопов така и не разбра, че да просиш, е едно, а да правиш стратегия и маркетинг, е друго. При уволнението ми му обяснявах, че този ромски представител е подъл, няма качества и е нелепо да остане за сметка на други хора, които са се представили добре. Той ме репликира: „А ти знаеш ли той колко пари изкарва месечно?". Ама моля ви се! Какво значение има колко пари изкарва? Ами да вземем един наркобарон или един търговец на оръжие, те изкарват най-много. Това няма ли значение? Шарлопов единствено доказа, че за него парите не миришат. Тъжно...

Успяхте ли да изградите приятелство в шоуто?


Силна дума е приятелство, но със сигурност бих поддържала контакт оттук насетне с Рут Колева, Юлиян, Тити, Камелия Воче и Петя Буюклиева. С Алекс Сърчаджиева се сработихме добре, симпатична ми е, но със съпруга й Иван Ласкин не успяхме. Той има някакъв проблем „общо недоволство", че неговият живот и кариера не се получиха по най-добрия начин, а може би имаше възможност. От там насетне той се обиди и търси някакво себедоказване, но то вече няма за кога... На 50 звезда тепърва да ставаш...

Източник: в. "Всеки ден"