Алек Болдуин получи наградата "Приятел на Италия" в Рим.

Актьорът се откъсна от снимките на филма "Андрон: Черният лабиринт", за да присъства на галата, която отдава почит на знаменитости, промотиращи италианската култура. Наградата с форма на сребърна русалка му връчи италианският актьор Франко Неро.

"Обичам да снимам в Италия, особено в Рим" - каза Алек Болдуин пред репортери, след като получи наградата, допълва БТА. Неотдавна известният артист обяви, че се прощава със светският живот.Той отбеляза, че за мнозина от познатите му 2013 година е била неуспешна.

"За мен това беше забележителна година, защото на мен и жена ми ни се роди дете. Но да, всичко останало беше лошо. Почувствах се огорчен, принуден да се защитавам и трябва да кажа – много по-голям мизантроп, отколкото предполагах. Опитвам се да разбера какво се случи", разказа известният актьор в началото на годината.

Става дума за сблъсъка му с папараци през ноември 2013 година. Един от американските интернет портали, специализирани в светска хроника, публикувал видео, на което е запечатан този инцидент. Болдуин нарекъл нахалния фотограф с дума, която обозначава нетрадиционна сексуална ориентация. След което актьорът поднесъл извинения за своите думи и отбелязал, че не иска да обижда гейовете. Но очевидно не му повярвали и го обвинили в хомофобия.